26 / 07 / 2024

Bir milyon liralık anaparada mevduat faizi 40'ı aştığında bakın ne kadar getirisi olacak!

Bir milyon liralık anaparada mevduat faizi 40'ı aştığında bakın ne kadar getirisi olacak!

Merkez Bankası'nın yüzde 15 seviyeye çıkardığı mevduat faizi ve politika faizi arasındaki farklar gittikçe açılıyor. Vadeli TL mevduatta ortalama faizin yüzde 40'ı aştığı gözlemleniyor.  Bu verilerin getirisi ise farklı şekilde olacak. İşte bu faizin beklenen getirisi hakkında detaylar…


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Bir milyon liralık anaparada mevduat faizi 40 ı aştığında bakın ne kadar getirisi olacak!

Mevduat faizlerinde yüzde 40 oranında artış 

Mart ayının başlarında yüzde 25'in altında gerileyen piyasa faizleri hızla yükseldi ve yüzde 40'lara yaklaştı. Haziranın ortalarında ise 3 ay vadeli TL mevduat faizi yüzde  40'ı aştı. 2023 yılının başında  faiz oranı yüzde 24,03 seviyesindeydi. 16 Haziran'a ise bu faiz oranı yüzde 40,72'ye kadar arttı.  1 ay vadeli TL mevduat ise aynı tarihte yüzde 27,28 oranında oldu. 6 ay vadeli TL mevduat faizi ise Haziran ayının ortasında 24,27'e kadar düşüş gösterdi. Son verilere göre, 1 milyon lira tutarındaki bir yatırımın 32 günlük faiz getirisi  33 bin 315 liraya yükseldi. Aynı şekilde, 100 bin lira tutarındaki bir yatırımın aylık faiz getirisi ise 3 bin 331 lira olarak belirlendi. 

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajı 2023'ün sonuna uzatılıyor! Karar, Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu! 

Bir tıkla, vadeli mevduata yüzde 40 kazandıran kampanya! 150.000 TL’nin bir aylık getirisi ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön