17 / 05 / 2024

Bir milyon liralık anaparada mevduat faizi 40'ı aştığında bakın ne kadar getirisi olacak!

Bir milyon liralık anaparada mevduat faizi 40'ı aştığında bakın ne kadar getirisi olacak!

Merkez Bankası'nın yüzde 15 seviyeye çıkardığı mevduat faizi ve politika faizi arasındaki farklar gittikçe açılıyor. Vadeli TL mevduatta ortalama faizin yüzde 40'ı aştığı gözlemleniyor.  Bu verilerin getirisi ise farklı şekilde olacak. İşte bu faizin beklenen getirisi hakkında detaylar…



Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre piyasa faizlerinde artış olduğu kaydedildi. Mevduat faizi ve politika faizi arasındaki fark da bu noktada dikkat çekti. Vadeli TL'nin faizi yüzde 40 aşması dengeleri bozdu. 

Bir milyon liralık anaparada mevduat faizi 40 ı aştığında bakın ne kadar getirisi olacak!

Haziran ayında Merkez Bankası tarafından açıklanan faizler 

Haziran ayının ilk haftasında ortalama ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 40 sınırını aşarak oldukça yüksek bir seviye olan yüzde 41,68'e yükseldi. Geçen hafta ise bu faiz oranı 1,5 puan daha artarak yüzde 41,68'e ulaştı.

Tüketici kredileri alanında da durum benzer bir şekilde devam ediyor. Ortalama tüketici kredisi faizleri 16 Haziran haftasında yüzde 36,68'den yüzde 38,64'e yükseldi. Bu da tüketici kredisi kullanmak isteyen bireylerin daha yüksek faiz oranlarıyla karşılaştığı anlamına geliyor. Taşıt kredisi faizleri ise belirtilen dönemde yüzde 34,03'e ulaştı. Konut kredisi faizleri ise oldukça dikkat çekici bir şekilde yüzde 21,85'e çıktı. Ticari kredi faizleri ise yüzde 15 seviyesinde gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön