06 / 07 / 2024

Bir televizyon ne kadar elektrik harcar?

Bir televizyon ne kadar elektrik harcar?

Elektriğe gelen zamlardan sonra pek çok vatandaş enerji tasarrufuna eğilmeye başladı. Bu yüzden evdeki elektrikli eşyaların ne kadar enerji harcadığı merak edilmektedir. Peki Bir televizyon ne kadar elektrik harcar? İşte detaylar!



BİR TEELVİZYON NE KADAR ELEKTRİK HARCAR?

60 ekran televizyon, saatte ortalama 36 Watt harcarken,  80 ekran LED özellikli televizyon saatte 50 Watt, harcanmaktadır. LED televizyonlara bakıldığı zaman ise 108 ekran LED televizyon saatte ortalama 75 Watt harcanmaktadır ve 164 ekran LED televizyon ise saatte ortalama 150 Watt, elektrik harcar.

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE ZAMANA KADAR VERİLİR?

Elektrik fatura desteğinin verilmesi sosyal yardım hakkınız devam ettiği süre boyunca verilir. Bunun için gelirinizde bir artış olmaması gerekir. Yani hanede kişi başına düşen gelir miktarı, asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır şeklinde bir şart bulunuyor.

ELEKTRİK YARDIM PARASI NEREYE YATACAK?

Elektrik fatura desteği ödemesi, var olan faturanız üzerinden indirim şeklinde uygulanır. Örneğin, 400 TL tutarında bir faturanız bulunuyorsa, 180 TL indirim hakkı elde ettiyseniz 220 TL ödeme yaparsınız. Bu sayede daha az bir para ödeyerek avantaj sağlarsınız. Faturanızın ödenmesi için PTT şubesine gitmelisiniz. PTT şubesine giderken faturanızı yanınıza da almalısınız.

ELEKTRİK YARDIM PARASI NE ZAMAN YATACAK? ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuya dair şunları söyledi; "Gelir seviyesi belli bir rakamın altında olan kişilere, koruyucu önleyici tarzda destek olacak yeni programlar meydana getirdik. Türkiye Aile desteği. Bu bağlamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına geçecektir. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde hesaplara yatırılacak."

Su kullanılmazsa fatura gelir mi?

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?


Geri Dön