04 / 05 / 2024

Bir yıl ödemesiz 100 bin TL kredi! Devlet bankaları yardıma koştu!

Bir yıl ödemesiz 100 bin TL kredi! Devlet bankaları yardıma koştu!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından hem devlet hem de vatandaşlar bir araya geldi ve depremzedelerin yararlarının sarılması için seferber oldu. Depremzedelerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için alınan yeni kararlara bankalarda dahil oldu.



Arka arkaya yaşanan felaketler nedeni ile milyonlarca vatandaş büyük bir mağduriyet yaşamaya başladı. Kırk binin üzerinde vatandaşımızın yaşamını yitirdiği depremlerde, hayatını kurtarabilen kişiler ise gerek evlerini gerekse işlerini kaybetti. Yaşanan kayıplar hem manevi hem de maddi açıdan çok ağır oldu. Bu kapsamda, devlet tarafından alınan yeni kararlar ile depremzedelere maddi destekler sağlanmaya başlandı.

Sağlanan desteklere bankalarda dahil oldu. Depremden etkilenen vatandaşlar için bir yıl ödemesiz ve otuz altı ay vadeli destek kredisi kampanyası açıklandı. Aynı zamanda, depremzedelerin borçlarının faizsiz bir şekilde erteleneceği de açıkladı. Bu kampanyalara dahil olan bankalar arasında ise; TEB, Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve Vakıfbank yer alıyor.

İŞ BANKASI BAŞLATMIŞTI

Bir yıl ödemesiz 100 bin TL kredi! Devlet bankaları yardıma koştu!

Depremzedelere destek olmak amacı ile İŞ Bankası; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kredi ve kredi kartı ödemelerini 6 ay ertelediğini açıkladı. Bunun yanı sıra, depremde vefat eden müşterilerinin bütün bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere silineceğini belirtti. Vakıfbank ise, depremden hasar gören vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli kredi desteği sunacağını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön