28 / 04 / 2024

Nakliye fiyatları resmen uçtu! Geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL'ye yükseldi! 

Nakliye fiyatları resmen uçtu! Geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL'ye yükseldi! 

Akaryakıt fiyatları yüzde 100'e yakın arttı. Bu durumdan şehirlerarası taşımacılık ve nakliye sektörü de etkilendi. Nakliyelerde geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL'ye yükseldi. İşte detaylar...



Yüksek enflasyon ve tırmanan döviz kuru ile beraber 14 Mayıs seçimlerinin ardından neredeyse günlük artan akaryakıt fiyatları, nakliye ve taşımacılık sektörüne de yansıdı. 

Diyarbakır'da evden eve taşımacılık ve nakliye ücretleri şehir içinde 2 bin Türk Lirası ile 5 bin Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyordu. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından şehir içi nakliye ve taşımacılık ücretleri bir anda 10-15 bin Türk Lirası seviyelerine çıktı. 

Nakliye fiyatları resmen uçtu! Geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL ye yükseldi! 

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre; Valiliğin konu ile ilgili uyarıları ve zabıtanın denetim ve idari para cezası yaptırımları da sonuç vermezkken, oluşan serbest piyasa ortamında depremzedeler mağdur duruma düştü. 

Nakliye firmaları yalnızca şehir içi taşımacılık taleplerini karşılarken, il dışı taleplerini  ya geri çeviriyor veya yüksek fiyatlar istiyor. 

Bu dalgalanma özellikle Temmuz ayı itibarıyla zirveye ulaştı. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 4 bin kişilik adli ve idari yargı ana yaz kararnamesi, Emniyet ve Jandarma personeli ve mülkiyeliler kararnamesiyle farklı bölgelere tayinleri çıkan kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevli personeller de nakliye fiyatlarındaki bu dalgalanma sebebiyle mağduriyet yaşadı. 

Nakliye fiyatları resmen uçtu! Geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL ye yükseldi! 

10 BİN TL'DEN 70 BİN TL'YE YÜKSELTİLDİ 

Diyarbakır'daki nakliye ve taşımacılık firmaları geçici bir süreliğine il dışı nakliyeleri akaryakıt fiyatlarındaki belirsizlik ve dalgalanmaları neden gösterip durdururken, yalnızca şehir içi taşımacılık hizmeti vermeleri kamu çalışanlarının da mağdur olmasına sebep oldu. 

Nakliye firmaları şehir dışı talepleri geri çevirirken, bazıları da fahiş rakamlarla işleri almak istiyor. 

Geçtiğimiz sene Türkiye'nin farklı bölgelerine Diyarbakır'dan nakliye ücretleri 10-13 bin TL arasında değişirken, bu sene Diyarbakır'dan İç Anadolu, Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerindeki farklı il ve ilçelere 800 ile 1200 kilometre arasındaki mesafeler için 50 ile 70 bin TL arasında ücret isteniyor. 

Olumsuz tabloya sahip nakliye piyasasına müdahalede bulunulmaması, alep sahibi vatandaşlarla firma sahiplerinin karşı karşıya gelmesine neden oldu. 

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Uzmanlardan bankalara KKM uyarısı: Hedefi tutturamayan bankanın kârı düşer!

İstanbul'da 15 adet konut satılıyor! 1+1, 2+1, 3+1 4+2 ev sahibi olabilirsiniz! Bu tarihi kaçırmayın!

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!


Geri Dön