29 / 06 / 2024

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak Birden fazla evi olanlara getirilmesi planlanan ek vergi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 



Son zamanlarda sık sık günde gelen konut sektörüne ilişkin olarak yapılacak olan yeni düzenlemeler kapsamında, birden çok evi olanlar için, 2. evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi planlanıyor. Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan sürecin detaylarını Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak anlattı…

Peki birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılacak olan yeni düzenlemeler kapsamında, birden çok konutu olanlar için vergi düzenlemesi olacak. Söz konusu bu vergi düzenlemesiyle beraber 2. evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor.

Çalışmaları süren taslağın bu ay içerisinde TBMM’ye sunulması beklenirken, taslağa göre kira vergisinin yüzde 50’nin üzerinde artması, evini 5 senenin sonunda satanlara ise yüzde 40’a varan ek vergi maliyeti söz konusu. Ayrıca 2 ve daha çok evi olan kişilerin emlak vergisinin katlanabileceği de gelen bilgiler arasında. 

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan detayları Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak Haber7 için anlattı. İşte o açıklamalar...

VERGİ DÜZENLEMESİ YOLDA!

Büyükşehirlerde yaşanan ve son günlerde sık sık gündeme gelen konut problemine ilişkin iyileştirme çalışmalarından bahseden Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak, konut satışlarına getirilmesi planlanan vergi düzenlemesine ilişkin detayları  da anlattı. Gayrimenkullerin elden çıkarılma noktasında ilginç bir düzenleme olduğunu dile getiren İsmail Vefa Ak, 5 sene içerisinde elde tutulan konutun 5 sene sonraki satışında vergi ödenmemesine ilişkin yeni bir düzenleme geldiğini kaydetti. İsmail Vefa Ak, “5 sene elde bulundurulan gayrimenkullerin elde çıkartılmasına yönelik vergi istisnası kaldırılıyor” ifadelerini kullandı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

HER EV SAHİBİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR!

Açıklamasında söz konusu bu düzenlemenin çok yönlü olduğunu dile getiren İsmail Vefa Ak, “Birden çok konutu bulunan kimselere daha fazla vergi uygularsanız, bu defa da gayrimenkul bulundurmanın maliyeti artmış olacak ve birden fazla gayrimenkulü olanlar satmak isteyebilir” dedi.

Yaptığı açıklamada söz konusu bu durumun konut arzını arttırabileceği yönünde tahminler yapan Vefa Ak, bakanlığın çözmek istediği asıl problemin ‘rayiç bedeli’ olduğunu söyledi. İsmail Vefa Ak, gelecek olan düzenlemeler ile harç kaybı ve gelir vergisi kaybının önüne geçilmek istendiğini vurguladı. Bu durumla konut fiyatlarında belli başlı artış yaşanabileceğini dile getiren Vergi Uzmanı, ekspertiz raporu ile konutların asıl değerinin ortaya çıkacağı ve yaşanacak vergi kayıplarının önüne geçilmesinin asıl hedef olduğunu belirtti. Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan katlamalı verginin kira bedellerini de artırması bekleniyor. 

 

İsviçreli dev bankadan gümüş için yeni tahmin! Altını sollayıp geçecek! 7 ay sonra tam bu kadar olacak!

Vera GYO, ÖİB'in Kartal'daki arsasını 1.6 milyar TL'ye aldı! 

Fiat Fiorino'da çifte yaz fırsatı başladı! Hem 0 faiz hem de 25 bin TL indirim müjdesi geldi!


Geri Dön