27 / 04 / 2024

Birinci Boğaziçi İlköğretim Okulu açıldı!

Birinci Boğaziçi İlköğretim Okulu açıldı!

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının, Ağrı'da yaptırdığı "Birinci Boğaziçi İlköğretim Okulu" dün törenle açıldı



Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının, Baba Beni Okula Gönder kampanyası çerçevesinde Ağrı'nın Oğlaklı köyünde yaptırdığı ve 2.5 ayda bitirilen "Birinci Boğaziçi İlköğretim Okulu" dün törenle açıldı. Aynı zamanda Boğaziçi mezunu olan Doğan Yayıncılık İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen, "Biz bu köyle kardeş olduk" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan bir grup, Milliyet gazetesinin "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası çerçevesinde Ağrı'nın Oğlaklı köyüne okul yaptırdı. Doğan Yayıncılık İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen, Boğaziçi Üniversitesi'nden 110 arkadaşıyla yaptırdıkları Oğlaklı köyü Birinci Boğaziçi İlköğretim Okulu'nun başlangıç olacağını söylerken "Okulu 2.5 ayda bitirdik. Biz bu köyle kardeş olduk" dedi. Ağrı Valisi Mehmet Çetin de, ilkbaharda karların arasından çıkan kardelenler gibi bu okuldan çıkacak öğrencilerin ülkenin geleceği olacağını belirtti.
Ağrı'ya 27 kilometre uzaklıktaki 600 nüfuslu köyde yapılan okulun açılışı nedeniyle düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Oğlaklı Muhtarı Faruk Elmas da "Kutsal mekân" olarak nitelendirdiği okuldan dolayı teşekkür etti.

2.5 ayda bitti
Oğlaklı Köyü 5. sınıf öğrencilerinden Melik Yaman'ın "Yeni ders yılı" şiirini okumasından sonra kürsüye gelen Mergen, Boğaziçi Üniversitesi mezunu ve Baba Beni Okula Gönder kampanyasını yürüten bir kişi olarak iki şapkasının bulunduğunu, kampanya kapsamında 11 okul ve 29 kız yurdunu hizmete açtıklarını bildirdi. Oğlaklı köyü ile kardeş olduklarını vurgulayan Mergen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mayıs ayında Boğaziçi mezunları olarak bir yemekte konuşurken çok şanslı olduğumuzu ve Doğu'da okuyamayan çocuklar için ne yapabileceğimizi düşündük. 2 Haziran'da Milli Eğitim müdürüyle birlikte köyleri gezdik. Oğlaklı köyünde öyle bir heyecan gördük ki, gözleri parlayan çocuklar ve anneler, imam ve öğretmenler bizi çok etkiledi. Biz de birinci Boğaziçi İlköğretim Okulunu bu köye yapmaya karar verdik. 15 Temmuz'da temeli attık, heyecanla çalışarak binayı 2.5 ayda bitirdik. Çocuklar okuyarak mühendis, doktor, hemşire, öğretmen olacak. Biz bu köyle kardeş olduk, her zaman destek vermeye hazırız."

İkinci okul Ağrı'ya
İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak da, "Eğitim gönüllülerinin yüreklerinden yüreğimize inşa ettiği köprülerden bir tanesinin açılışında hazır bulunmanın mutluluğu içindeyim" derken, ikinci Boğaziçi İlköğretim Okulu'nun da Ağrı'da yapılacağı kaydetti.
Vali Çetin de konuşmasında, şunları söyledi: "Aladağların eteğinde, 2 bin kilometre uzaktan Ağrı'ya sevgi, duyarlılık ve destek elini uzatmış olan, ülkemizin doğusu ile batısı arasında gönül köprüsü kuran dostlarıma teşekkür ediyorum. Oğlaklı'da annelerin ve öğrencilerin yüzleri gülüyor. İstanbul'dan, ülkenin en doğusu olan Ağrı'nın bir köyünde okul yapma duyarlılığını, hassasiyetini yüreklerinde hisseden ve gereği olarak defalarca buraya gelen, fedekârlık yapan Boğaziçi mezunlarına canı gönülden teşekkür ediyorum.
Sizler İstanbul'dan buraya saygıyı, sevgiyi ve gönül köprüsünü uzattınız. Uzattığınız bu el karşılıksız kalmayacak. Tüm köy halkı, Anadolu insanının sevgisi, fedakârlığı ve coşkusuyla sizi bekliyor. İnanıyorum ki bizim çocuklarımız da bu okulun yapımına katkı yapanları mahçup etmeyecek, içlerinden birkaçı ülkemizin bu güzide üniversitesinin öğrencisi olacaktır."
Çetin konuşmasının ardından Mergen'e plaket verirken, okulunun açılışını da Mergen ile Milliyet gazetesi yazarı Serpil Yılmaz yaptı.

Kimler katıldı?
Oğlaklı köyündeki açılış törenine Vali Mehmet Çetin, Doğan Yayıncılık İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen, Ağrı Belediye Başkanı Ak Parti'li Hasan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Milliyet gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Şamil Horasanlı, Emniyet Müdürü Naci Kuru, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Tuncer, Boğaziçi Üniversitesi mezunları, Taşlıçay Belediye Başkanı DP'li İsmail Taşdemir, öğrenciler ve Oğlaklılılar katıldı.
Milliyet


Geri Dön