09 / 05 / 2024

Birleşim Mühendislik yeni ortaklıklarla projelerini 1 milyar TL'ye çıkarıyor!

Birleşim Mühendislik yeni ortaklıklarla projelerini 1 milyar TL'ye çıkarıyor!

Yurt içi ve yurtdışında 8 milyon metrekarelik çok sayıda proje ve taahhüde imza atan Birleşim Mühendislik, önümüzdeki dönem hisselerini halka arz ederek ve yeni stratejik ortaklıklarla yılda 1 milyar TL proje büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor...



Yeni ortaklıklarla projelerini 1 milyar TL'ye çıkarıyor. Mekanik tesisat alanında yurt içi ve yurtdışında 8 milyon metrekarelik çok sayıda proje ve taahhüde imza atan Birleşim Mühendislik, önümüzdeki dönem hisselerini halka arz ederek ve yeni stratejik ortaklıklarla yılda 1 milyar TL proje büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor. 


Birleşim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan, 2002 yılında kurulan şirketlerinin ısıtma - soğutma - havalandırma ve mekanik-elektrik-tesisat konularında, projelendirme kademesinden devreye alma noktasına kadar her türlü yapının gereksinmelerine cevap verdiğini söyledi. Birleşim Grup olarak Türkiye'nin ve dünyanın en önemli ve prestijli projelerinde imzası bulunan Erde Mühendislik ile güçlerini birleştirdiklerini aktaran Mesut Altan, "İş birliği sayesinde üç yıl içinde yılda 500 milyon TL proje büyüklüğüne ulaşmayı; elektromekanik alanında Türkiye ve dünyanın öncü kuruluşu olmayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönem hisselerimizi halka arz ederek daha şeffaf bir yapıya sahip olmak ve yeni stratejik ortaklıklarla yılda 1 milyar TL proje büyüklüğüne ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. 


Türkiye'nin en yüksek binasına da imzayı attı Birleşim Mühendisliğin, 150'ye yakın mühendis ve 1500 kişinin üzerinde çalışanı ile üç ülkede toplam 22 şantiye ve 1.6 milyon metrekare devam eden iş hacmi ile mekanik tesisat sektörünün önde gelen firmaları arasında yer aldığını anlatan Altan, "Türkiye'deki yaklaşık 70 ilde ise alışveriş merkezleri, banka şubeleri, benzin istasyonları, mağazalar, oteller gibi alanlara hizmet sunduk. Özellikle hastaneler konusunda oldukça tecrübeliyiz. 50'nin üzerinde hastane tamamladık. Türkiye'deki alışveriş merkezlerinin yüzde 25'ini grubumuz yaptı" diye konuştu. 


Ayrıca, yüksek nitelikli konut ve ofis projelerinde yer aldıklarını anlatan Mesut Altan, tamamladıkları arasında İstanbul'un en yüksek binası Sapphire Residence, Astoria Alışveriş Merkezi, İstanbul Liv Hospital, Etiler Dünya Göz Hastanesi, Quba Rixos Turizm Merkezi, Azerbaycan-Dedeman Hotels and Resorts, Şişli, Marriott gibi projeler olduğunu söyledi. 


Mesut Altan, devam eden projeleri arasında ise Rönesans Tower İş Merkezi Projesi, Quasar, Zorlu Levent Ofis Ticaret Merkezi, The Residences at Mandarin Oriental Bodrum'un bulunduğunu kaydetti. 



Dünya Gazetesi 


Geri Dön