27 / 04 / 2024

Biruni Üniversitesi mart ayında akademik başvuru ilanı yayımladı! İşte o ilanda yer alan başvuru şartları neler?

Biruni Üniversitesi mart ayında akademik başvuru ilanı yayımladı! İşte o ilanda yer alan başvuru şartları neler?

Biruni Üniversitesi, kadrolar için adaylarda aranacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanlarına ilişkin şartları da açıkladı. Adayların, ALES'ten en az 70 ve YDS'den en az 60 puan almaları gerekiyor.



Biruni Üniversitesi, 2023 yılında yeni öğretim görevlileri alacağını duyurdu.  Bu işe alımlar, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının atama sürecine dair düzenlemeleri içeren "2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu" ve öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atanma sürecinde uygulanacak merkezi ve giriş sınavlarına ilişkin yönetmelikler doğrultusunda yapılacaktır.
Biruni Üniversitesi mart ayında akademik başvuru ilanı yayımladı! İşte o ilanda yer alan başvuru şartları neler?

Biruni Üniversitesi öğretim görevlisi kadroları

Akademik kadrosu için yeni alımların aktifleştiğini duyuran Biruni Üniversitesi, ilgili yönetmeliklere uymak koşulu ile başvuruları başlattı. Bu kapsamda 7 öğretim görevlisi alacağını ilan eden Biruni Üniversitesi, başvuru sürecine ilişkin; “Başvurular, belirtilen süreler içerisinde, Üniversitemiz İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne şahsen/posta yolu ile yapılabilir. Kurum, postadaki gecikmeler, eksik belgeyle yapılan veya belirtilen süre içinde yapılmayan başvuruların dikkate alınmayacağını bildirdi.

Biruni Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Yüksek Okulu'nda çalışacak 1 öğretim görevlisi alımı için adayların 'İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi veya Sağlık Kurumları İşletmeciliği' alanlarından tezli yüksek lisans mezunu olmaları gerektiğini duyurdu. Ayrıca, adayların ALES sınavında sayısal alanda 70 puan ve üzeri bir puan almaları şart koşuldu. Biruni Üniversitesi, alacağı diğer 6 öğretim görevlisine ilişkin de şartları açıkladı. 

Biruni Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda çalışmak üzere 6 öğretim görevlisi alacağını duyurdu. İlan şartnamesinde belirtilen koşullara göre, adayların 'İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı veya İngilizce Mütercim Tercümanlık' alanlarından birinde lisans derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, aynı alanlardan birinde tezli yüksek lisans mezunu olmaları şartı aranmaktadır.

Biruni Üniversitesi, bu öğretim görevlileri için ALES sınavından en az 70 puan almalarını istemiştir. YDS sınavı için ise en az 85 puan alma şartı getirilmiştir.


Geri Dön