05 / 07 / 2024

Bitcoin 6 ayın zirvesinde!

Bitcoin 6 ayın zirvesinde!

Kripto para piyasası, SEC'in kripto varlığı olan fonlarla ilgili uyarı metnini olumlu yanıtladı. SEC'in uyarısı onay bekleyen yaklaşık 40 kripto para ETF'si için pozitif algılandı.



Kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin, 6 ayın ardından tekrar kritik 60 bin dolar sınırında. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 14 Nisan tarihinde 64 bin doları geçen ve sonrasında değer kaybeden Bitcoin, en son 18 Nisan tarihinde 60 bin doların üzerinde işlem görmüştü.

Kripto paraların amiral gamisi Bitcoin, bugün 59 bin 924 dolara kadar ulaştı. Bitcoin saat 14.27'de 59 bin 453 dolardan alıcı buldu.

Bitcoin 6 ayın zirvesinde!

Piyasa hakimiyeti de yükseliyor

Bitcoin'in kripto para piyasasındaki hakimiyeti de artışını sürdürüyor. Bitcoin'in piyasa hakimiyeti 12 Ekim tarihinde yüzde 46'ya ulaşmış ve sonrasında düşüş göstermişti. 3 günlük düşüşten sonra ise yeniden yükselen piyasa hakimiyeti tekrar yüzde 46 sınırında kaydedildi. 

Bitcoin'in piyasa hakimiyeti en son Ağustos'ta yüzde 46'nın üzerinde gerçekleşmişti. 

Bitcoin 6 ayın zirvesinde!

Bitcoin ETF beklentisi piyasayı fiyatladı

ABD'li finansal piyasa regülatörü SEC'in yatırımcıların kripto para varlığı olan fonlara yatırımda bulunurken nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklayan bir yönlendirme metni duyurdu. 

SEC internet sitesinde bulunan uyarı metninde, yatırımcıların Bitcoin yatırımı olan bir fona yatırım gerçekleştirirken potansiyel riskleri ve getirileri dikkatlice değerlendirmelerinin gerekli olduğuna dikkat çekildi. 

Bitcoin 6 ayın zirvesinde!

Diğer taraftan açıklama SEC'in onay için beklettiği kripto para yatırım fonlarnda pozitif algı oluşturdu. SEC'in en son benzer uyarıyı gerçekleştirmesinden 2 gün sonra Bitcoin'de vadeli fonların işlemleri için izin çıkmıştı.

Halihazırda 40 civarında kripto para ETF'si SEC'den onay için beklemede.

Kripto paralar küresel bir finans krizi çıkarabilir!

Bitcoin ve Ethereum rekor mı kıracak?

Kripto paralar kalıcı olacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön