04 / 05 / 2024

Bitcoin bir buçuk ay sonra yeniden 20 bin doların altında!

Bitcoin bir buçuk ay sonra yeniden 20 bin doların altında!

En çok tercih edilen kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin'in fiyatı 1 aydan fazla bir süredir ilk defa 20 bin doların altına indi.



Yine açıklanan resmi rakamlara göre, en çok tercih edilen kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin'in son 7 gündeki değer kaybı yüzde 6’ya yaklaştı. Yine aktarılan detaylara göre, Bitcoin'in piyasa değeri de 380 milyar doların altına düştü.

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2021 yılının Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolara çıkan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık olarak yüzde 72 oranında değer kaybetti.

Yine aktarılan detaylara göre, piyasa değeri bakımından 2. sırada bulunan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3'den fazla değer kaybetti ve 1.447 dolar seviyesine kadar düştü.

Bitcoin bir buçuk ay sonra yeniden 20 bin doların altında!

Yine verilen detaylara göre, enflasyon ile yükselmeye başlayan faiz oranları, daha riskli varlıkları baskılıyor. Aktarılan son dakika detaylarına göre, Bitcoin ve diğer kripto varlıkları içerideki riskler sebebiyle şu anda dünya genelinde artan faiz oranlarıyla gelen baskı sebebiyle de değer kaybediyor.

Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell başta olmak üzere merkez bankaları yetkililerinin Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda vermiş olduğu "şahin" mesajların kripto para birimleri baskıladığını dile getirdi.

Ayrıca analistler, Powell’nın cuma günü Fed'in enflasyonu düşürmek amacıyla dolaylı ekonomik zararı da kabul edeceğini açıkça dile getirdiğini kaydederek Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını tekrar düşürmeyi düşünebileceğine dair piyasa spekülasyonları böylece zayıflattığını dile getirdi.

Yine aktarılan detaylara göre, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) odak noktasının enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmek olduğunu dile getiren Powell, fiyat istikrarını yeniden sağlamanın biraz zaman alacağını ve talep ile arzı daha iyi bir dengeye getirmek amacıyla araçları güçlü bir şekilde kullanmayı gerektirdiğini demişti.

Ayrıca Powell yaptığı açıklamada daha yüksek faiz oranları, daha yavaş büyüme ve daha yumuşak iş gücü piyasası koşulları enflasyonu düşürürken, hane halkları ve işletmelere biraz da acı vereceğini dile getirdi.

100 milyar dolar buhar oldu gitti! Şimdi ne olacak?

Kripto para borsasında deprem! 100 milyar dolar yok oldu! Yatırımcısı “Eyvah” diyor

En iyi 10 kripto para belli oldu! Bitcoin listede yok!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön