07 / 05 / 2024

Bitcoin dip görmüş olabilir!

Bitcoin dip görmüş olabilir!

Bitcoin'in yıllık kaybı yüzde 70'e ulaştı ve Federal Rezerv'in sıkılaşmasından büyük zarar gördü. Kripto para satışları, Federal Rezerv'in sıkılaştırma politikasını sona erdireceği umuduyla tersine çevrilmeyi bekliyor. 



Federal Rezerv tarafından uygulanan faiz politikasından nasibini alan Bitcoin aşağı yönlü bir hareket gördü. Bu politikanın frene bastığına inanılıyor. Federal Rezerv'in politika değişikliği için kritik olan, yükselmek için kripto para birimlerinin kırılması gereken seviyedir.

BİTCOİN, 20 BİN DOLARIN ÜZERİNDE TUTUNMA ÇABASINDA

20.000 doların üzerinde kalmayı hedefliyor. Ancak kripto para yatırımcıları için işler biraz farklı. Tam bir yıl önce 10 Kasım 2021'de Bitcoin 69.000 dolar ve 100.000 dolara ulaştı. Ancak bu beklenmedik bir durumdu ve Bitcoin 18 Haziran 2022'de 17.500 ABD Doları seviyesine düştü. Bu noktada Bitcoin, 20.000 doların üzerinde kalmayı hedefliyor. Bu Bitcoin çöküşü, yüzde 98'e varan kayıplarla bir altcoin "seline" neden oldu.

BİTCOİN'DE DİP GÖRÜLMÜŞ OLABİLİR

Bitcoin'in geçen yılki çöküşte etkili olduğunu Görebiliyorduk. Kaydedilen bir diğer olumsuz gelişme ise Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin şiddetli bir savaşa dönüşmesidir. Geçen hafta faiz oranlarını 75 baz puan artıran Fed, artık bu politikaya son verebilir. Dolayısıyla mevcut duruma beklenmedik bir gelişme eklenmedikçe tüm olumsuzluklar fiyata yansıyor. Başka bir deyişle, kripto para birimleri dibe vurmuş olabilir. Peki, kriptolarda son durum ne? İşte 6 Kasım 2022 kripto para piyasalarında son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön