27 / 04 / 2024

Bitcoin ne zaman 30 bin dolar olacak? Analistler tarih verdi. Hemen bakın!

Bitcoin ne zaman 30 bin dolar olacak? Analistler tarih verdi. Hemen bakın!

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC), istikrarlı bir şekilde yükselerek 27,000 doların üzerine çıktı. Analistler fiyatın Ekim 2023’te 30,000 dolara, hatta 32,000 dolara kadar yükseleceğini tahmin ediyor.



ABD merkezli kripto borsası Kraken’e birkaç yıl içinde büyük miktarda Bitcoin akışı olduğu ortaya çıktı. Crypto Quant’ın zincirleme verilerine göre borsaya 14.924 Bitcoin’lik büyük bir giriş kaydedildi ve bu rakam 2018’den bu yana Kraken’de elde edilen en büyük rakam oldu.

Bu hareketlilikle birlikte Kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin’in ulaşacağı fiyatla ilgili çeşitli değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

Kriptoparahaber.com’a göre bitcoin (BTC) kritik bir destek noktası olan 24,800 doları yeniden test ettikten sonra bir toparlanma süreci başlattı. Fiyat, kısa vadeli pozitif bölgeye geçmek adına ilk olarak 26,000 dolardaki direnç noktasını aştı. Bu artış sırasında boğalar, 50 SMA düzeyinde bulunan 27,000 dolar engelini de geride bıraktı. Böylece 28,000 dolardaki direncin üzerinde güçlü bir yukarı yönlü hareket gerçekleşti. Ancak fiyat 28,500 dolar seviyesine yaklaşınca reddedildi. Fiyatın yeniden yükselmeye devam etmesi için 28,500 dolardaki direnci kırması lazım.

BTC’de 28,500 dolardaki direncin üzerinde başarılı bir günlük kapanış ve 29,120 doların üzerinde net bir hareket ile güçlü bir yükselişin önü açılmış olacak. Analistler bu durumda fiyatın hızla 30,000 dolara doğru hareket edeceğini ve sonraki hedefin ise 32,000 dolardaki direnç noktası olacağını vurguladı.

Bitcoin ne zaman 30 bin dolar olacak? Analistler tarih verdi. Hemen bakın!

KRİPTO BORSASINDA OLUMLU GELİŞMELER 

Coingape’in haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Grayscale ve Ripple XRP davalarındaki son gerilemeleri ve spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ile ilgili beklentilerin artması kripto para eko sistemi için olumlu gelişmeler olarak ortaya çıktı.

Ancak XRP davasının sonuçlanması en az 2025 yılını bulabilir. Blackrock gibi şirketlerin spot ETF başvurularının 2024 yılına kadar onaylanma şansı ise yok gibi duruyor.

Makroekonomik cepheye bakıldığında ise, ABD hükümeti son saatte kapanmayı önleyerek Bitcoin rallisini hızlandırdı. Kripto para biriminin teknik altyapısında da 2024’ün ikinci çeyreğinde yapılması düşünülen Bitcoin Halving olayıyla birlikte bir yükseliş söz konusu.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön