27 / 04 / 2024

Bitcoin ve altcoinler neden düşüyor?

Bitcoin ve altcoinler neden düşüyor?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ve altcoinler neden düşüyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ve altcoinlerdeki düşüşler hızla geriliyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, son olarak 30 bin dolara kadar düşen Bitcoin yine gündemdeydi. Peki Bitcoin ve altcoinler neden düşüyor?

Bitcoin ve altcoinlerde yaşanan hızlı değişimler yatırımcılar tarafından oldukça merak ediliyor. Bitcoin yatırımcıları yaşanan düşüşün sebebinin Elon Musk olduğunu düşünüyor. Bitcoin'de yaşanan dalgalanmalar altcoinleri de oldukça etkiliyor.

Elon Musk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Tesla Bitcoin karşılığında hiçbir şey satmayacak. Madencilik işlemlerinin daha sürdürülebilir bir enerjiye geçmesi durumunda Bitcoini ödemeler için kullanmayı düşünüyoruz. Bitcoinin harcadığı enerjinin yüzde 1inden azını harcayan diğer kripto para birimleriyle de ilgileniyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan son gelişmelerle son 1 günde 38 bin 854 ve 45 bin 812 dolar arasında değişen Bitcoin, yüzde 14.44'lük bir düşüş gösterdi ve 38 bin 803 dolara geriledi.

Bitcoin ve altcoinler neden düşüyor?

Gündemden düşmeyen kripto para birimi Ethereum ise, 2 bin 880 ve 3 bin 562 dolar arasında seyrettiği son 1 günde yüzde 17.66 düşüş göstererek, 2 bin 880 dolara indi. Binance Coin de de durumlar pek farklı değil. Dikkat çeken kripto para birimi Binance Coin de 409.23 ve 534.18 dolar arasında gidip geldiği son 1 günde yüzde 22.64 düştü ve 409.37 dolar oldu.

Arka arkaya yaşanan gelişmelerle, ilk defa 7 Mayıs 2021 tarihinde 2.5 trilyon doları geçtikten sonra geri çekilen tüm piyasalarda toplam hacim, 1.0 trilyon 816 milyar dolara indi. Gündemi oldukça meşgul eden kripto para piyasalarında toplam hacim ilk defa 7 Ocak 2021 tarihinde 1.0 trilyon dolar, 15 Şubat 2021 tarihinde 1.5 trilyon dolar ve 10 Nisan 2021 tarihinde 2.0 trilyon dolar sınırını geçmişti. Yaşanan son gelişmelerle en büyük 100 birimden 95 birim değer kaybederken, düşüş gösterenlerden dokuz tanesi de yine ilk 10 birimin arasındaydı. 

Diğer bir taraftan  Binance'nin sosyal medya hesabından yaşanan son gelişmelerle ilgili şu açıklama yapıldı: "Ağ yoğunluğu nedeniyle Ethereum ve ERC20 para çekme işlemleri geçici olarak devre dışı bırakıldı. Sabrınız için teşekkür eder ve verilen rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." 

Bitcoin ve altcoinler neden düşüyor?

Diğer bir taraftan da dikkat çeken bir diğer kripto para Coinbase'e de kullanıcıların erişimde bazı sorunlar yaşadığı bildirildi.

Coinbase'in meydana gelen işlem yoğunluğu nebebiyle kripto paralarda bazı kotasyonları veremediği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Çin’in yerel finansal kurumları ve ödeme sistemlerinin kripto para hizmet vermesinin yasaklanmasından sonra kripto paralarda sert düşüşler meydana gelmişti.

 

Kripto paralardaki sert satışların 4 nedeni!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön