02 / 05 / 2024

Bitcoin'de aylar sonra bir ilk! 

Bitcoin'de aylar sonra bir ilk! 

Kripto paralarda düşüş sürüyor. 69 bin dolara ulaşarak zirveyi gören Bitcoin, 20 bin doların altına kadar geriledi. Bitcoin'in son yedi gündeki değer kaybı yüzde 6'ya ulaştı.



Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 72 değer kaybı yaşadı.

Bitcoin'in son yedi günde yüzde 6'ya yakın değer kaybederken piyasa değeri de 380 milyar doların altına indi.

Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 2 düşerek 953 milyar doların altına indi.. Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın parasal sıkılaşmanın devam edeceği mesajının kripto para birimleri üzerinde baskı oluşturmasının ardından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı 1 aydan fazla bir süredir ilk kez 20 bin doların altına geriledi.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, makroekonomik endişeler ve Fed Başkanı Powell'in  cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapmış olduğu "şahin" konuşmasının baskısı altında kaldı.

Bitcoin, 18 bin 905 dolara kadar düştüğü 13 Temmuz'dan bu güne dek ilk kez 20 bin doların altına geriledi. Bitcoin bu gün Türkiye saati ile 11:50 sularında 19 bin 836 dolardan işlem görüyordu.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3'den fazla değer kaybına uğrayarak 1.447 dolar seviyesine kadar geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön