Kripto Paralar

Bitcoin`de boğa sinyali!

Analistlere göre zincir üstü veriler, Bitcoin'e (BTC) karşı olumlu bir duyarlılık gösteriyor. Gösterge Ocak başından bu yana yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdi

Glassnode’dan alınan verilere göre, son hareket ettikleri andaki fiyatı mevcut fiyattan daha düşük olan coinlerin yüzdesi olan “kârdaki” Bitcoin arzı, yılın başından bu yana arttı. Gösterge Ocak başından bu yana yüzde 20’nin üzerinde artış gösterdi.

Bitfinex analistleri bir raporda, “Bu, daha büyük ve daha uzun vadeli yatırımcıların şu anda kâğıt üzerinde kârlı spot pozisyonlara sahip olduğu anlamına geliyor,” analizinde bulundu.

 

Raporda, “Bu göstergedeki geniş çaplı bir düşüş trendinin ardından 30 günlük sürekli bir yükseliş trendi tarihsel olarak sonraki iki yıl için iyi bir boğa sinyali sağladığından, bu eğilim bir ayı piyasasının ikinci yarısı için sağlıklı” ifadelerine yer verildi.

Bitcoin ve genel kripto piyasası Kasım 2021’de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyelerinin oldukça altında işlem görse de, kripto piyasası son üç ayda pozitif bir yükseliş eğilimine tanık oldu ve BTC son üç ayda yüzde 50 arttı.

Zincir üstü veriler ayrıca "HODLer"ın yüksek stabiliteye sahip olduğunu ve BTC rezerv riskinin son zamanlarda tüm zamanların en düşük seviyesine düştüğünü gösteriyor.

Bir Bitfinex raporuna göre rezerv riski, mevcut fiyatlar ile uzun vadeli yatırımcı güveni arasındaki ilişkiyi modelleyen döngüsel bir osilatördür. Güçlü bir yatırımcı birikimi varsa ve HODLing tercih edilen piyasa stratejisi haline gelirse, endeks daha düşük olacaktır.

 

Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Mevcut fiyat satış için bir teşvik olduğundan ve bu orandaki güven seviyesi, satış yapmamanın fırsat maliyetini hesaba katan bir dizi alt ölçütten oluşuyor. Oran ne kadar düşükse yatırımcıların sahip olduğu inanç da o kadar yüksektir.”

Honor Magic Lite 5’in özellikleri bir kez daha sızdırıldı!
OnePlus 11 5G dünyaya tanıtıldı! Türkiye`de ne zaman satılacak? 8 Şubat 2023 fiyat listesi...
Xiaomi, Mi 11 serisine özel MIUI 14'ü duyurdu!