Ekonomi

Bitcoin'de dolar oyunu! 100 bin doları görecek diyorsanız cüzdanınızı hemen silin

Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar da yoğunlaştı. Bitcoin 10 ayın en düşük seviyesine gerileyerek 31 bin doların altına düştü. Kripto para piyasasında neler oluyor diye soranlara işte cevabı..ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele etmek adına faiz artırımına gitmesi ve enflasyonun seyrine göre artırımlarına devam edeceğinin sinyalini vermesi nedeniyle küresel piyasalar sarsıntı yaşadı

Kripto para piyasaları büyük deprem yaşıyor. ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele etmek adına faiz artırımına gitmesi ve enflasyonun seyrine göre artırımlarına devam edeceğinin sinyalini vermesi nedeniyle küresel piyasalar sarsıntı yaşadı. ABD borsalarında sert kayıplar görüldü. ABD borsaları ile korelasyon içinde olan kripto paralarda da satışlar hızlandı. Bitcoin 10 ayın dibinde işlem görüyor. 

Kripto para birimi Bitcoin, yüksek enflasyona karşı parasal sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasıyla Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 31 bin doların altına indi.

 

BITCOIN 100 BİN DOLARI AŞACAK DİYE BEKLENİYORDU AMA..

Kripto para yatırımcıları rekorlar beklerken ellerindeki paralardan da olmanın umutsuzluğu içine düştü. Bitcoin için bu yıl 100 bin doları aşacağını belirten uzmanlar düşüş karşısında destek noktalarını belirtmekten öte bir şey yapamıyor. Bitcoin geçtiğimiz Kasım ayında gördüğü 69 bin dolar olan tarihi zirvesinden yüzde 60 geride işlem görüyor.

Ethereum'un fiyatı da son 24 saatte yüzde 11'in üzerinde düşüş göstererek 2 bin 225 dolara indi.

Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar da yoğunlaştı.

Piyasalardaki negatif seyirde, para politikasında sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve dolar endeksinin 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşması etkili oldu.

Analistler, yükselen enflasyonla mücadele için para politikası sıkılaşmasının ve likiditenin azalmasının yatırımcıları küresel piyasalarda riskli varlıklardan uzaklaştırdığını belirtti.

SOLANA 260 DOLARDAN 66 DOLAR SEVİYESİNE İNDİ

Solana tarafında da tarihi zirvenin ardından deprem gibi düşüş yaşanıyor. Ani bir şekilde sebepsizce yükselen Solana birçok yatırımcıyı mağdur etti. 260 dolar olan tarihi zirvesinden kopup uzaklaşan Solana şu sıralar yüzde 13 oranında düşüşle 66 dolar seviyesinden işlem görüyor.

RIPPLE 0,50 DOLAR

Ripple fiyatları da düşüşe devam ediyor. Hem son ekonomik gelişmeler hem de dava süreci nedeniyle yıpranan Ripple yüzde 12 oranında düşüşle 0.50 dolardan alıcı buluyor.

 

KRİPTO PARA İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Kripto paralarda marj aralığı bulunmuyor ve bu nedenle paranız bir anda binlerce kata ulaşabilirken bir anda sıfıra da düşebiliyor. Herhangi bir otoriteye bağlı olmadığı için kural ve kanunlara da tabi değil. Herhangi bir kripto para borsasından alınan coinler kripto para borsasının kapanmasıyla buharlaşabiliyor.

Alınan kripto paralar soğuk cüzdana taşınarak saklanması en mantıklı yöntem olarak biliniyor. Kripto para borsalarını sadece aracı olarak kullanmak ve sonrasında coinlerin soğuk cüzdanlarda bekletilmesi gerekiyor. Kripto para borsaları yükseliş ya da düşüş anında kendilerini korumaya almak için sistemlerini yavaşlatabiliyor ve bundan dolayı da alım-satım gerçekleşemediği için yatırımcılar mağdur olabiliyor.

 

SOSYAL MEDYANIN YÖNLENDİRMELERİNE DİKKAT!

Herhangi bir otoriteye bağlı olunmaması nedeniyle hemen hemen herkes kripto paralar üzerinden açıklamalar yapıp uzman olduğunu iddia edebiliyor. Sosyal medyada birçok sıradan kişi yetkisi olmamasına rağmen tavsiyede bulunup yatırımcıları mağdur ediyor. Grafiklerle anlatımlar yapılsa da küresel ekonomiyi etkileyecek tek değişiklik tüm analizleri suya düşürebiliyor. Bu nedenle kripto para yatırımı yaparken dikkatli olunmalı ve risklerin iyi bilinmesi ve stop emirlerinin her gün güncellenmesi gerekiyor.

TOKİ binlerce ucuz konut için düğmeye basıyor! Ev sahibi olmak için tarihi fırsat

Milyonlarca emekliye ikramiye desteği: Emekli maaşına 2 bin 500 lira verilecek

Doların müthiş çıkışının altında yatan neden ortaya çıktı! Zincirlerini kırdı yeni hedefe doğru gidiyor