09 / 05 / 2024

Bitcoin’de sert yükseliş! 8 günde yüzde 40 prim yaptı! Kripto paralarda boğa rallisi mi başlıyor?

Bitcoin’de sert yükseliş! 8 günde yüzde 40 prim yaptı! Kripto paralarda boğa rallisi mi başlıyor?

Küresel piyasalardaki riskler ve özellikle ABD’deki banka iflasları kripto para piyasalarını olumlu yönde etkiledi. Bitcoin 8 günde yüzde 40 değer kazanırken, bu yükselişin boğa rallisinin başlangıcı olup olmadığı tartışılıyor



BANKA İFLASLARI ETKİSİ

Piyasalarda bir anda gündemi değiştiren banka iflaslarının, Fed’in faiz politikasında da değişikliğe gideceğine ilişkin beklentileri kuvvetlendirdiğini dile getiren Korcan, Fed’in faiz artırımlarından ağır yara alan kripto paraların ise yeniden küllerinden doğma hazırlığında olduğunu belirtiyor.

Bitcoin’de sert yükseliş! 8 günde yüzde 40 prim yaptı! Kripto paralarda boğa rallisi mi başlıyor?

Bitcoin’in, 2008 yılında yaşanan küresel ekonomik kriz sonrasında geleneksel bankacılığa tepki olarak çıktığını hatırlatan Ufuk Korcan, Fed’in faizleri artırma konusunda artık eskisi kadar rahat hareket edemeyeceği, hatta banka iflaslarının önüne geçmek amacıyla 100 baz puanlık indireme gidebileceğini ifade ediyor. dillendiriliyor. Bankacılık krizinin ardından 10 Mart’ta 19 bin 550 dolara kadar gerileyen Bitcoin’in, 18 Mart’ta 27 bin 700 doların üzerini gördü. Böylece Bitcoin’in bir haftada yüzde 40 civarında artış kazandığını belirten Korcan, bu yükselişin piyasalarda ‘Boğa rallisi’ olarak yorumlandığını dile getiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön