27 / 04 / 2024

Bitcoin’de sert yükseliş! 8 günde yüzde 40 prim yaptı! Kripto paralarda boğa rallisi mi başlıyor?

Bitcoin’de sert yükseliş! 8 günde yüzde 40 prim yaptı! Kripto paralarda boğa rallisi mi başlıyor?

Küresel piyasalardaki riskler ve özellikle ABD’deki banka iflasları kripto para piyasalarını olumlu yönde etkiledi. Bitcoin 8 günde yüzde 40 değer kazanırken, bu yükselişin boğa rallisinin başlangıcı olup olmadığı tartışılıyor



ABD’de yaşanan banka iflasları ve ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle küresel risk iştahı azalmış durumda. Küresel riskler nedeniyle pay piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir gözlenirken, kripto paraların seyri merak ediliyor.

Bitcoin’de sert yükseliş! 8 günde yüzde 40 prim yaptı! Kripto paralarda boğa rallisi mi başlıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan bugünkü köşesinde Bitcoin’de yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. ABD’de yaşanan banka iflaslarının 2008 krizini hatırlattığını anlatan Korcan, Silikon Valley Bank’ın (SVB) ardından New York Merkezli Signature Bank’ta iflas bayrağı çektiğini ifade etti.

Bir araştırmaya göre SVB benzeri sorunlar ile yani yüksek faizin yol açtığı bilançodaki varlıkların borçlardan az hale gelip teknik olarak batık hale gelme durumu ile karşı karşıya kalan 180 banka olduğunun altını çizen Korcan, domino taşlarının devrilmeye devam edip etmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğimize değindi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön