Kripto Paralar

Bitcoin'in değeri artacak mı?

Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Yatırımcılar Bitcoin'i ve diğer kripto paraları dikkatle izliyor. Peki kripto paraları gelecekte neler bekliyor? Bitcoin'de tablo iyimser mi? Bitcoin yeniden değerlenecek mi? İşte kripto paralarla ilgili son durum ve gelecek öngörüleri...Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitcoin pazartesi günü sert bir değer kaybıyla Eylül'den bu yana ilk kez 40 bin doların altını düştü

Kripto para piyasasının en yüksek hacimlisi olan Bitcoin, son zamanlardaki dalgalı seyri ve ani düşüşleriyle sık sık gündeme geliyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitcoin pazartesi günü sert bir değer kaybıyla Eylül'den bu yana ilk kez 40 bin doların altını düştü.

Peki kripto paraları gelecekte neler bekliyor? Bitcoin'de tablo iyimser mi? Bitcoin yeniden değerlenecek mi? İşte kripto paralarla ilgili son durum ve gelecek öngörüleri...

Kripto para piyasalarının geneline yayılan satış dalgasının ardından Bitcoin salı günü toparlanma çabası ile tekrar 42 bin doların üzerine çıksa da bu seviyede duramadı. 

Ethereum ise pazartesi 3 bin dolarlık kritik seviyenin hemen altını test ederken, dün tekrar 3 bin 130 dolara ulaştı. Ethereum geçtiğimiz Aralık ayın'da tarhi zirvesini zorlamıştı. Buna göre, Ethereum, yüzde 4 değerlenerek 4 bin 700 doları geçmişti.

340 MİLYON DOLARLIK ÇIKIŞ

Kripto paralarda gerçekleşen sert değer kaybıyla beraber son bir günde 340 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. 

Yılbaşından bu güne yüzde 13'ü aşan gerileme gösteren Bitcoin 39.796  dolar seviyesini test ederken, Ethereum'un yüzde 20 değer kaybıyla 2 bin 947'yi, Solana ise yüzde 23.2 gerileme ile 130,8 doları test etti. 

ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarında erken bir faiz artırımının sinyalinin verilmesi ve yoğun kripto para madenciliği faaliyetinin sürdürüldüğü Kazakistan’da meydana gelen olaylar geçen haftadan bu güne Bitcoin’in değer kaybetmesine neden oldu. Analistler Kazakistan’d yaşanan olayların durulmasının kripto paralar için önemli olduğuna fakat bunun risk iştahını artırmada yeterli olamayabileceğine vurgu yaptı. Uzmanlara göre Bitcoin şimdilik 40 bin dolar seviyesinde tutunmaya çalışırken olumsuz senaryonun yön değiştirmesi için 45 bin dolar seviyesini kalıcı şekilde yukarı kırması gerekiyor.

İyimser tablo yok oluyor

Bitcoin'de ve kripto para piyasalarında gerçekleşen düşüş trendi yatırımcıların beklentilerinin de düşmesine neden oldu. ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın yaptığı anketin sonuçlarına göre; yatırımcıların yüzde 45’inin Bitcoin için sene sonu beklentisi 40 bin doların altında olurken, yüzde 5’i sene sonu beklentisini 100 bin dolar seviyesinde olarak açıkladı.

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin yıl sonunda 100 bin dolara ulaşacak mı?

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?