29 / 04 / 2024

Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik Fakültesi inşaatının bu sene tamamlanması bekleniyor!

Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik Fakültesi inşaatının bu sene tamamlanması bekleniyor!

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Mühendislik Fakültesi inşaatını bu sene tamamlayıp 2014 - 2015 eğitim yılına yetiştirmeyi düşünüyoruz." dedi...




Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Mühendislik Fakültesi inşaatını bu sene tamamlayıp 2014-2015 eğitim yılına yetiştirmeyi düşünüyoruz." dedi.


Prof. Dr. Doğru, düzenlediği basın toplantısında Rektör Doğru ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Güney ve Prof. Dr. Sabir Rüstemli ile 2013 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Doğru, "Mühendislik Fakültesi inşaatını bu sene tamamlayıp 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına yetiştirmeyi düşünüyoruz. Şuan Memduh Eren Camii inşaatı devam etmektedir. Bu yıl Nisan ayında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu inşaatı başlayacak ve yılsonuna yetiştirmeye çalışacağız. İslami İlimler Fakültesi ile İktisadi İdari Bilimler Fakültesi inşaatı projeleri çizilip temeli atılacak. Bu inşaatın bitimi de 2015-2016 yılı olarak planlandı. Misafirhane binamız tamamlamış bulunuyor en kısa sürede hizmete açılacaktır. Bu sene kafeterya ve kantin binamız inşaatı başlayacak. Aynı zamanda yarı müze şeklinde bir sergi salonu yapmayı planlıyoruz. Bir diğer önemli çalışmamız ağaçlandırma çalışmasıdır. Eren Holding tarafından yapılacak çalışma sonunda üniversitemiz çevresi ağaçlar ile dolacak. Bu çerçevede bu yıl yüz bin ağaç dikmeyi planlıyoruz. Enstitü bina yapımı devam ediyor ve yılsonuna kadar tamamlamaya çalışıyoruz. 400 araçlı Üniversitemiz kapalı otoparkını bu sene bitirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda da 25 bin metre kare alanı kapsayacak şekilde MYO Kompleksi yapımını gerçekleştireceğiz. Tatvan MYO binası depremde hasar gördüğü için bu binamızı Nisan ayında yıkıp yerine yeni bir bina yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl bir sentetik futbol sahası, atletizm pisti, basketbol ve voleybol sahaları ve tenis kortları yapılacak." dedi.


"ISO: 9001 2008 BELGESİNİ ALDIK"


Bu yıl en önemli gelişmelerinin başında almış olduklarını ISO: 9001 2008 belgesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Doğru, "Bunu üniversite idari birimlerimizde gerçekleştirdik. Aralık ayında denetimi yapıldı ve olumlu rapor verildi. Bu çalışma bir iki ayda yapılan bir çalışmanın ürünü değil, yaklaşık bir yıl süreyle üzerinde çalışılarak yapılan bir çabanın sonucudur. Şuan ülke genelinde bu belgeyi alan az sayıda üniversite var. Bu belgeyi aldıktan sonra bunu tüm birimlere yaymayı planladık ve bu alanda çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu. 


"7 BİN 97 ÖĞRENCİMİZ BULUNUYOR"


Eren üniversitesinin öğrenci sayısı ile ilgilide bilgiler veren Rektör Mahmut Doğru, üniversite de 7 bin 97 öğrenci bulunduğunu belirterek, "Toplam 7097 aktif öğrencinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Doğru, "Hem lisans hem de Yüksek Lisans için yurt dışından gelen çok sayıda öğrencimiz var. Ön lisansta 5280, Lisansta 1734, Yüksek lisansta 78 ve doktorada5 öğrencimiz var. Üniversite olarak hedefimize giderken temel prensip olarak; alt yapıyı tamamlamak, eğitim-öğretim ve yönetimde kaliteyi yakalamak olarak belirliyoruz. Bizim için en önemli şey her alanda kaliteyi yakalamaktır. Geçen yıl Kariyer Günleri, Said-i Nursi Günleri ve Ahlat- Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik. Bu sene de Uluslararası bazda iki önemli organizasyona ev sahipliği yapacağız. Erzurum Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen İpek Yolu Üniversiteler Birliği toplantısı bu sene Eylül ayında Bitlis’te yapılacak. Aynı zamanda Birinci Dünya Savaşının 100. Yılı münasebetiyle Türk Tarih Kurumu ile 3 gün sürecek bir sempozyum, Üniversitemizde gerçekleşecek. Bu organizasyon hem bizim için hem de şehrimiz için çok önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.


2013 faaliyet değerlendirme toplantısı soru cevaplarla son buldu.


Bugün


Geri Dön