05 / 05 / 2024

Bitlis Eren Üniversitesinde altyapı hizmetlerinin temeli atıldı!

Bitlis Eren Üniversitesinde altyapı hizmetlerinin temeli atıldı!

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), derslik, merkezi laboratuvar ve çeşitli altyapı hizmetlerinin temel atma töreni gerçekleştirildi



Temel atma töreni öncesinde açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitenin derslik ve merkezi birimlerinin 2011 yılı sonunda tamamlanmış olacağını söyledi.

Geçen yıl ihalesi yapılan kampüs içi yolları, bu ay teslim alacaklarını açıklayan Doğru, şöyle konuştu:
'Bugün burada altyapı, merkezi laboratuvar, 42 dairelik lojman ile oditoryum bloku inşaatlarının temelleri, merkezi derslik kompleksiyle birlikte atılacak. 2009 yılında yapımına başlanan Fen Edebiyat Fakültesi binasıyla yerleşkenin bütün mimari çizimleri, Eren Holding tarafından sürdürülmekte. Önümüzdeki yıl bu fakülte tamamlanacak ve bunun yanı sıra, ısı ve trafo merkezleri, rektörlük ve hizmet binasıyla, mühendislik ve mimarlık binasının yapımına başlanacak.'

Temeli atılan binalardan merkezi laboratuvarın bu yıl aralık ayı sonunda, diğer binaların ise 2012 yılı sonuna dek peyderpey bitirileceğini aktaran Doğru, bu yıl ihalesi yapılan birimler ile Eren Holding"in katkılarıyla çalışması yapılan toplam alanın 65-70 bin metre kare civarında olduğunu, bu alanlarda sürdürülen çalışmaların ise yaklaşık 40 milyon TL civarında olduğunu dile getirdi.

Temel atma töreninde konuşan Bitlis Vali Nurettin Yılmaz ise 'Üniversitemiz hayırlı uğurlu olsun. Öğrencilerimiz bu alanda mükemmel insanlar olarak yetişmesini diliyorum' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, üniversitenin çeşitli birimlerinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Öte yandan bugün BEÜ 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreni etkinlikleri çerçevesinde, müzik grubu 'Gripin' tarafından, BEÜ öğrencilerine, İsmail Eren Spor Kompleksinde bir konser verildi.
AA


Geri Dön