13 / 05 / 2024

Bizim Beton, çevreci beton üretecek!

Bizim Beton, çevreci beton üretecek!

Bizim Beton, beton sektöründe eko-yenilikçi ürünler ile büyümeye devam ediyor. Kumsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bilgin, Ar-Ge çalışmalarını bitirdikleri çevreci betonu kısa süre içinde pazara sunacaklarının açıkladı...



Eskişehir Kumsan Şirketler Grubu'nun hazır beton sektöründe faaliyet gösteren markası Bizim Beton, beton sektöründe eko-yenilikçi ürünler ile büyümeye devam ediyor. Ar-Ge çalışmalarını bitirdikleri çevreci betonu kısa süre içinde pazara sunacaklarının açıklayan Kumsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bilgin, Bizim Beton'un, su, agrega, çimento ve katkı maddelerinden oluşan geleneksel beton üretiminde, agrega yerine inşaat atıklarının geri dönüşümünden elde edilen 'geri kazanılmış agrçga' ile çevreci betonu geliştirdiğini bildirdi. Bilgin, "Ar-Ge çalışmaları tamamlanan üründe uçucu kül kullanılarak imal edilmiş katkılı çimento kullanımına önem veriyoruz. Daha az çimento ve daha az klinker kullanarak tasarladığımız çevreci betona inşaat atıklarından elde edilmiş agregayı da ilave edince çevreci beton kavramına ulaştık" dedi. Sektörde bir ilk olma özelliği taşıyan bu ürünün yeşil bina' kavramının artmaya başladığı günümüzde daha çok önem kazandığını iddia eden Bilgin, 'yeşil bina' üretmek isteyen şirketlerin bu ürün ile avantaj kazanacağını ifade etti. Bu ürünün LEED ve BREEAM sertifikasyon sürecinde de önemli bir girdi olacağına dikkat çeken Bilgin, "Ayrıca, kentsel dönüşüm esnasında ortaya çıkacak atıkların ekonomiye yeniden kazandırılmasını sağlarken, betonun yeşile destek vermesini sağlayacak" diye konuştu.
Bilgin, Kumsan Şirketler Grubu'nun geçen yıl hazır beton, asfalt, altyapı, taşocağı, mermer, taahhüt, yap-sat, sigortacılık, tarım, geri dönüşüm sektörlerinin ardından, Eskişehir OSB'deki 7 milyon TL'lik prefabrik yatırımıyla yeni bir sektöre de adım attığını açıkladı. Bilgin, prefabrik tesislerinde ilk etapta yıllık yaklaşık 30 bin metreküp kapasiteyle prefabrike kolon, kiriş, makas kirişi, oluk kirişi, aşık kirişi, ön gerilmeli boşluklu döşeme, ön gerilmeli tt döşeme ve cephe panelleri üretmeye başladıklarını sözlerine ekledi.


Dünya Dosya

Geri Dön