15 / 05 / 2024

Bizim Beton, santral sayısını 5’e çıkaracak!

 Bizim Beton, santral sayısını 5’e çıkaracak!

Hazır beton santrallerini önümüzdeki yıl beşe çıkarmayı planladıklarını vurgulayan Kumsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bilgin ayrıca taşocağına yönelik de yatırımları olacağını dile getirdi...



Kumsan Şirketler Grubu’nun hazır beton sektöründe faaliyet gösteren markası Bizim Beton, kapasite artışına giderek 2012 yılında 4’e çıkardığı santral sayısını, 2013’te 5’e çıkarmayı hedefliyor. Yeni santral için yatırım sürecinin başladığına işaret eden Kumsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bilgin, “Hazır Beton santrallerimizin yanı sıra iki adet taşocağımız mevcut. 2013 yılında devreye almayı planladığımız üçüncü taşocağımızın da yatırım süreci başladı” 

dedi.



Taşocaklarınm tam kapasite çalıştığına vurgu yapan Bilgin, agrega üretiminde Eskişehir’deki en yüksek kapasiteye sahip firmalarından biri olduklarım ifade etti. Grubun agrega ihtiyacının çok üzerinde bir üretim kapasitesi olduğuna dikkat çeken Bilgin, Eskişehir’in en kaliteli taşının olduğu Karapazar ve Çukurhisar bölgelerinde çalıştıklarının altını çizdi. Bunun, nihai ürünlerinin kalitesini de doğrudan etkilediğini belirten Barış Bilgin, kaliteli ürün üretmek için kaliteli hammaddeye ihtiyaç olduğunu kaydetti. “Gerek taş ocaklarında ürettiğimiz CE 12620; 13043; 13242 standartlarında agregalar gerek laboratuvarımıza yapmış olduğumuz yatırımlar ile kalitede bir adım önde olmaya gayret ediyoruz” diyen Bilgin, “Mevcut laboratuvanmızı prefabrik ve zemin mekaniği deneylerini de yapabilecek donanıma kavuşturarak modemize ettik. Kalite olgusu imalat sürecimizin olmazsa olmazıdır. Böylece imalat yaptığımız ve hizmet verdiğimiz her sektörde laboratuvar faaliyetlerimizi de kendimiz yapabilir hale geldik” diye konuştu. Kumsan Şirketler Grubu’nun, hazır beton, asfalt, altyapı, taşocağı, mermer, taahhüt, yap sat, sigortacılık, tarım ve geri dönüşüm sektörlerine yönelik faaliyet gösterdiğini söyleyen Bilgin, Eskişehir OSB’de 7 milyon TL’lik prefabrik yatırımıyla projeden ça-tıya anahtar teslim taahhüt işleri için son eksiği de tamamlayarak faaliyet gösterdikleri sektörlere bir yenisini daha eklediklerini aktardı. Bilginoğullan Prefabrik yatırımın ardından endüstriyel yapılar konusunda bütün hizmetleri üretebilen bir grup olarak hareket etmeyi hedeflediklerini belirten Barış Bilgin, Kumsan Şirketler Grubu idari merkezini Eskişehir OSB’deki yeni tesislerine taşıdıklarını ifade etti.


“Anahtar teslim üretim tesisleri yapıyoruz”

Sekiz yıldır faaliyette olan bir prefabrik şirketinin Eskişehir OSB’de yer alan 4 bin metrekaresi kapalı, toplam 15 bin metrekarelik üretim tesislerini satın alarak sektöre adım attıklarını bildiren Bilgin, şöyle konuştu: “İlk etapta yıllık yaklaşık 30 bin metreküp kapasiteyle prefabrike kolon, kiriş, makas kirişi, oluk kirişi, aşık kirişi, ön gerilmeli boşluklu döşeme, ön gerilmeli tt döşeme ve cephe panelleri üretiyoruz. Tesisimiz 50 kişilik bir kadroyla faaliyetlerini sürdürüyor. Prefabrik yatırımımızla birlikte proje ofisimizi de kurduk. Artık inşaada ilgili projeleri A’dan Z’ye gerçekleştirip anahtar teslim üretim tesisleri yapabiliyoruz. Diğer şirketlerimizde olduğu gibi kaliteli, titiz, müşteri memnuniyetini ön planda tutan, iyi proje ve se nan bir marka daha yar amaçlıyoruz.”


“Prefabrik imalatında iddialıyız”


Öncelikle endüstriyel ya olmak üzere diğer farklı prefabrik ürünlerde de iddialı olduğunu vurgulayan Barış Bilgin, bir yatırımın projesinden hafriyatın denetim ilişkilerinden ruhsatına inşaatından altyapısına, asfaltından çevre tanzimine, bordürün kilit taşma kadar tüm yapılması gerekenleri yapabilecek bir firma olduk altını çizdi. Bundan önceki merkezleri olan Sultandere Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleştirmek üzere prefabrik adım attıklarını söyleyen Bilgin; tesiste kendilerine yetecek kapasite belirleyip prefabrik tesisi kurmaya başladıklarını keydetti. Bu yatırıma başladıktan sonra fabrika aldıklarını belirten Bilgin, böylece iki farklı noktada prefabrik imalatı yapabilecek yapıya kavuştuklarını dile getirdi.


Sultandere yerleşkesinde de 4 bin metrekarelik açık üretim tesislerinin devreye girdiğini söyleyen Bilgin, şunları ekledi: “Sultandere’deki kapasitemiz de OSB’deki gibi yıllık yaklaşık 30 bin metreküp. Bununla birlikte yıllık toplam 60 bin metreküp civarında üretim kapasitesine sahibiz. Kilitli parke taşı ve bordür imalat tesisimizi de devreye almaya hazırlanıp Bu yatırımımızı Çukurhisar yerleşkesindeki taşocağı tesislerimizin yakınına yapıyoruz ve en kısa sürede ilk imalatı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”



Dünya



Geri Dön