28 / 04 / 2024

Bizim Evler, kadınların gönlünü 12'den vuruyor

Bizim Evler, kadınların gönlünü 12'den vuruyor

İhlas Holding'in Ispartakule'deki Bizim Evler Projesi'nde özellikle kadınların istek ve beklentileri gözönüne alınmış



Proje Geziyorum bu hafta dümenini İstanbul'un Batı Yakası'na çevirdi. Rotamız, Bahçeşehir'in hemen yanında konut gelişim alanı olarak belirlenen Ispartakule'de yükselen Bizim Evler Projesi. Bizim Evler'i Proje Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli ile gezdik. İhlas Holding tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kaynak Geliştirme Uygulamaları kapsamında hayata geçirilen Bizim Evler Projesi'nde Haziran 2009'da yaşamın başladığı 724 dairelik Bizim Evler 1'i ziyaret ettik. İnşaatı devam eden 522 dairelik Bizim Evler 2, 2010 sonunda, 676 dairelik Bizim Evler 3 ise Haziran 2012'de sahiplerine teslim edilecek. Şirket aynı bölgede Bizim Evler 4'ün de hazırlıklarını sürdürüyor. Mehmet Bey, bu arada İhlas Holding'in bugüne kadar 11 bin konut ürettiğini bunun yanı sıra kaplıca evleri ve devremülk tatil sitesi projeleri hayata geçirdiklerini anlatıyor. Brifingin ardından Mehmet Erhan Bey'le geçtiğimiz yıl teslim edilen Bizim Evler 1'i gezmeye başlıyoruz. Bizim Evler 14-15 katlı 17 bloktan oluşuyor. Bölgenin ilk projelerinden biri olan proje, diğerlerine örnek oluşturacak şekilde planlanmış.

DERE KENARINDA KOMŞU SOHBETİ
Proje alanının neredeyse yüzde 85'i yeşil alan. Blokların birbirine olan uzaklığı ferah bir atmosfer yaratmış. Bloklar arasında derelerle birbirine bağlanmış göller ve derelerin üzerinde yer alan köprüler de projeye farklı bir hava katıyor. Site sakinleri çaylarını ve atıştırmalıklarını alarak dere kenarındaki kamelyalarda komşu sohbetleri gerçekleştiriyor. Proje alanının altı kapalı otopark alanı planlanmış. Araçla kapalı otoparka girdiğimizde otoparkın düzenin ve bakımlılığı dikkatimi çekiyor. Otoparkta aydınlatma sistemleri sensörlü. Bu önemli bir enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca gaz ve yangın sensörleri de bulunuyor. Site sakinlerini araçlarını oturdukları blokun altına park ediyor ve direk otoparktan oturduğu bloka geçiyor. Otoparktan blok girişlerinin yapıldığı bölümlerde ise her aile için birer depo alanı bulunuyor. Mehmet Erhan Bey'le örnek dairelere geçiyoruz. Bu arada Mehmet Bey'e projede ağırlıklı olarak 3+1 ve 4+1 gibi çok odalı ve büyük metrekareli evlerin tercih edildiğini belirtiyor. Ve ekliyor: "Bizden daire alanların çoğu oturmak için alıyor. Bu da karşımıza daha seçici bir müşteri kitlesi çıkartıyor. Örneğin Bizim Evler 1'den ev alanların beklentileri doğrultusunda 2 ve 3. etap projelerinde metrekareleri büyük tuttuk, iş odası ve çamaşır odasının metrekarelerini de büyütük."

MİNİKLERE ÖZEL BANYO
Dairelerin her birinde bir Fransız balkon ve birde açık balkon bulunuyor. Dairelerin en büyük artılarından biri ise iş odaları ve çamaşır odası. Unutmadan ekleyeyim, neredeyse her milimetreni değerlendirildiği projede beni etkileyen iki ayrıntı daha var: Birincisi çocuk banyosu, ikincisi ise giyinme odası. Her dairede iki banyo bulunuyor. Banyolardan birisi çocuk banyosu olarak planlanmış. Burada çocukların kayma ve düşme risklerine karşın önlemler alınmış. Kuvet kaldırılmış yerine daha fonksiyonel bir sistem kullanılmış. Ebeveyn banyosu ise yatak odası ile bitişik. Ancak banyo ile yatak odası arasında elbise dolaplarının da yer aldığı bir giyinme odası yapılmış. Banyolarda kullanılan ürünlerde ise Eczacıbaşı Vitra markaları armatürler ve vitrifiyeler kullanılmış.

Kadınların tercihi gömme dolaplar
İLK gezdiğimiz daire 177 metrekare büyüklüğünde 4+1 tipinde bir ev. Kapı girişlerinde ve blok girişlerinde yer alan intercom sistemiyle, evden kapı ya da blok girişinde kimin bulunduğu görüntü olarak ekrana yansıyor. Daire kapılarında üzeri masif kaplı çelik kapılar kullanılmış. Dairenin hemen girişinde geniş bir hol bulunuyor ve burada özellikle kadınların tercih ettiği gömme dolaplar yer alıyor. Masif ağaç kaplama, gömme dolaplarda ayakkabı bölümü vestiyer bölümü gibi bölümler düşünülmüş.

Mehmet Erhan Bey'den mutfak show
BİZİM Evler'de özellikle kadınların istek ve beklentilerinin iyi analiz edildiği gözlerden kaçmıyor. Mutfaklar özenle tasarlanmış. Mutfağa girdiğimizde Mehmet Erhan Bey'in başka bir özelliğini, aşçılığını öğrenmiş olduk. Mutfakta Branke markalı eşyalar ve Line-Decor mutfak mobilyaları kullanılmış.

BEĞENDİM
 Tem bağlantı yolunun olması, orta vadede metronun buraya gelecek olması önemli bir avantaj
 Bizim Evler projelendirilirken, müşteri beklentileri iyi analiz edilmiş, dairelerde fonksiyonellik ön plana çıkmış
 Proje alanı iyi değerlendirilerek bloklar arası mesafe iyi planlanmış, yeşil alan kullanımı öne çıkmış

BEĞENMEDİM
 Projede yaşam 1 yıl önce başlamasına rağmen havuz ve spor tesislerinin yer aldığı sosyal tesis hizmete girmemiş.
 Proje yakınında büyük çaplı bir alışveriş merkezi bulunmuyor.
 Metro, hızlı tren planlanmasına karşın, bugün için trafik sorunu dikkate alındığında ulaşım sorunu can sıkabilir.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön