02 / 05 / 2024

BJK Vodafone Arena'ya yatırım teşviki!

BJK Vodafone Arena'ya yatırım teşviki!

Beşiktaş, Vodafone Arena'nın işletmesi için yatırım teşvikine başvurdu. Söz konusu projenin hayata geçirilebilmesi için 154 milyon 280 bin liralık yatırım öngörülüyor.



Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ, yapımı devam eden Vodafone Arena'nın işletilmesi sürecinde kullanılacak makine, ekipman ve teçhizat için yatırım teşviklerinden yararlanmak için başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirme sonunda yatırımın hayata geçmesi için KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti sağlanması amacıyla yatırım teşvik belgesi verildi. Söz konusu projenin hayata geçmesi için 154 milyon 280 bin lira sabit yatırım öngörülüyor. Bu amaçla 990 bin dolarlık makine ve teçhizat ithalatı yapılması planlanıyor. 


KOLTUKLARA KDV İSTİSNASI


Projede, 65 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti, stadın işletme sürecindeki malzemeleri kapsıyor. Statta kullanılacak koltuklar, ısıtma ve soğutma sistemleri, aydınlatma gibi hizmetin kesintisiz sunulmasına yönelik yatırımlar bu kapsamda değerlendirilecek. Yatırım sürecinde bina haricinde mal ve hizmet üretiminde doğrudan kullanılan ve amortismana tabi malzemeler için KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyetinden yararlanılabiliyor. 



Akşam 


Geri Dön