08 / 09 / 2024

BKM'nin yeni mekânı Zorlu Center

BKM'nin yeni mekânı Zorlu Center

Zorlu'nun projeleri, kültür dünyasını hareketlendirdi. Şirketin 65 milyon euro ile ayağa kaldıracağı kültür merkezinin işletmecisi BKM oldu



Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Levent Ergül, kapılarını 2011 yılı Ağustos ayında açacak olan Zorlu Center'ın kültür kompleksini Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)'nin işleteceğini söyledi.
Bu konuda ön anlaşma yaptıklarını söyleyen Ergül, “Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye'nin ‘ilk ve tek beş fonksiyonlu projesi'nde faaliyet gösterecek tüm işletmelerin marka olmasını istiyor. BKM'yi iyi bir marka olduğu için tercih ediyoruz. ‘Mutfak' olarak tanımladıkları tiyatro okulunu buraya taşıyacaklar. 3 bin 500 metrekare alan tahsis edeceğiz. Modern akustik sisteme sahip 300 kişilik stand-up sahnesi, 750 kişilik tiyatro salonu ve 2 bin 350 kişilik çok amaçlı salonu kullanabilecekler. Çok amaçlı salonda yapılacak Las Vegas ve Broadway tarzı gösteri ve müzikalleri de BKM organize edecek” dedi.

Avrupalı müzikaller buraya
Toplamda 65 milyon euro harcayarak Türkiye'nin en büyük ve en modern kültür merkezini inşa edeceklerini hatırlatan Levent Ergül, “Sahne 6 metre aşağıya inecek. Dekor 15 metre yukarıda değişebilecek. Avrupa turnesine çıkan müzikaller, uygun sahne düzeni olmadığı için İstanbul'a gelemiyordu. Yapacağımız kültür merkezi İstanbul'un sanat etkinliklerine çok önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.
Kültür merkezinin proje ve inşaatında ticari düşünmediklerini vurgulayan Ergül,  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun kültür merkezi inşaatını bir tür sosyal sorumluluk ve İstanbul'a armağan gibi gördüğünü ve tüm süreci böyle yönlendirdiğini söyledi. Ergül, “Biz de dünyadaki tüm önemli kültür merkezlerini ve salonları gezdik. Olabileceğin en iyisini yapmak için çalıştık. Konserleri, tiyatroları, gösterileri ve sergileriyle İstanbul'un kültür ve sanat yaşamına önemli katkı sağlayacak. Çıtayı yükseltecek”
şeklinde konuştu.

 ERDOĞAN, SALON SIKINTISINI ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTI

Beşiktaş Kültür Merkezi A.Ş, Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan'ın girişimleri sonucu, Beşiktaş'ta bulunan eski Mıstık Sineması'nın tiyatro salonuna dönüştürülmesiyle kuruldu. 24 Ekim 1994 tarihinde temelleri atılan şirketin sermayesi 755 bin 150 TL.
Beşiktaş Kültür Merkezi A.Ş'nin yönetim kurulu başkanlığında Necati Akpınar, başkan vekilliğinde Yılmaz Erdoğan, yönetim kurulunda ise Zümrüt Arol Bekçe görev alıyor.
İstanbul'da yaşanan salon sıkıntısına çözüm getirmek, geniş ve tecrübeli oyuncu kadrosu ile farklı projelere imza atmak amacıyla yola çıkan BKM, 24 Şubat 1995'te ‘Otogargara' adlı oyunla “perde” dedi. Bu oyun 464 kez sahnelenerek yaklaşık 558 bin kişi tarafından izlendi. Zaman içerisinde bünyesinde oluşturduğu BKM Film ile sinema ve televizyon yapımlarının, BKM Organizasyon ile ise farklı etkinliklerin hayata geçmesine katkıda bulunan BKM, bugüne kadar sayısız konser, gösteri, şenlik, panel ve seminer gibi projeye de ev sahipliği yaptı.
Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön