08 / 09 / 2024

Çay fiyatlarına zam geldi! Çaykur zamlı listesini açıkladı...

Çay fiyatlarına zam geldi! Çaykur zamlı listesini açıkladı...

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), yarından itibaren geçerli olmak üzere perakende satışlarında yüzde 18 oranında zam yaptığını açıkladı.



Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), yarından itibaren geçerli olmak üzere perakende satışlarında yüzde 18 oranında zam yaptığını duyurdu. Buna göre 1 kiloluk tiryaki çayının fiyatı 262 liraya kadar yükseldiğini duyurdu. Turist çayı ise 268 lirayı bulduğu kaydedildi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medyea hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (Çaykur) zamlı tarifesini paylaştı.

Çaylara yüzde 18 zam yapılan tarife 9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Buna göre 1 kilogram tiryaki çayının tavsiye edilen satış fiyatı 262 TL'ye çıktı. Turist çayının kiloluk paketi 268 TL olurken filiz çayının kilogramlık paketi 282 TL'ye çıktı.

Öte yandan, Çaykur bu yıl mayıs ve temmuz aylarında çay fiyatlarına zam yapmıştı. Mayıs ayı başında yaş çay alım fiyatına destekleme bedeli dahil yüzde 68 zam yapılmasının ardından temmuz ayında yüzde 24 zam gelmişti. TÜİK verisine göre ağustos ayında 'çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri' grubunda yüzde 11,43'lük artış görüldüğü belirtildi. 

ÇAYKUR, organik yaş çay için dekar başına 10 bin TL ödeyecek! Şimdi açıklandı! 

ÇAYKUR personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi kadrolara kaç personel alınacak?

ÇAYKUR açıkladı! Yaş çay alımı ve kontenjana kota sınırlaması geliyor... 

Çaykur'dan çaya yüzde 24 zam geldi: Çaykur çay fiyatları! İşte Çaykur zam açıklaması!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön