28 / 04 / 2024

BKT üçüncü kez üst üste yılın en iyi bankası seçildi!

BKT üçüncü kez üst üste yılın en iyi bankası seçildi!

Çalık Grubu’nun Arnavutluk ve de Kosova’da faaliyet gösteren kuruluşu Banka Kombetare Tregtare’ye (BKT), Euromoney Dergisi tarafından üçüncü kez üst üste “yılın en iyi bankası” seçildi.



Çalık Grubu’nun Arnavutluk ve Kosova'da faaliyet gösteren iştiraki Banka Kombetare Tregtare’ye (BKT), Euromoney dergisi tarafından, 10 Temmuz'da Londra’da düzenlenen “Mükemmellik Ödülleri” töreninde, “Arnavutluk’ta Yılın En İyi Bankası Ödülü” verildi.

 

Finans dünyasının önde gelen dergilerinden olan Euromoney, BKT’yi üst üste üçüncü kez bu ödüle layık gördü. Ödül, Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta ile Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Pencablıgil'e takdim edildi.

 

‘Kaliteli finansal ürün ve servis çeşitliliği rekabet gücümüzü artırdı’

 

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta alınan ödül ile ilgili şunları söyledi: “2006 yılında Grubumuza katılan, Arnavutluk’un en eski bankası BKT’nin son yıllarda hem finansal olarak sürdürülebilir ve sağlam bir bilançoya sahip olması hem de müşterilerine sunduğu kaliteli finansal ürün ve servis çeşitliliği, pazardaki rekabet gücümüzü artırmıştır. Son yıllarda BKT’nin uluslarası kalite ödüllerini kazanmasının devamlılık arzeden bir hale gelmesinden kıvanç duyuyorum. Şüphesiz, Bankamızın üst yönetimi ile birlikte tüm çalışanlarımızın üstün emek ve gayretleri, beraberinde müşteri memnuniyetini getirmektedir. Tüm bu gayretlerin sonucunda da ödüllerin gelmesi tesadüf değildir. Bu anlamlı ve prestijli ödülün Bankamıza kazandırılmasında katkısı bulunan tüm çalışanlarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ederim.”

 

 


‘Arnavutluk ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz’


 


Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Pencablıgil ise “Ülke ekonomisindeki zor koşullara rağmen, Bankamızın vizyonu doğrultusunda tüm iş segmentlerinde pazar payımızı artırmayı başardık. Ülkenin büyüme ve refahını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunan şahıs ve işletmeleri finanse ederek, Arnavutluk ekonomisine katkıda bulunma yönündeki çabalarımız artarak devam edecektir.” dedi.


 

20 yılı aşkın bir süredir dünya bankacılık ve varlık piyasalarını yakından izleyerek değerlendirmeye tabi tutan Euromoney dergisi, bu alanda dünyadaki en saygın yayın organlarının başında geliyor. 'Arnavutluk’un En İyi Bankası' olarak seçilmesi, BKT’nin Arnavutluk ve Kosova bankacılık sektöründeki yenilikçi, güçlü ve lider banka konumunun onaylanması anlamını taşıyor.

 

Arnavutluk’un en eski ve ikinci büyük ticari bankası olan BKT, 2013 yılında da Euromoney, The Banker ve EMEA Finance dergileri tarafından “Arnavutluk’un En İyi Bankası” seçilmişti. 2014 yılı birinci yarısı itibariyle aktif büyüklüğü 2.8 milyar USD ve toplam mevduatı 2.22 milyar USD olan BKT, bugün 62’si Arnavutluk'ta ve 24’ü Kosova'da olmak üzere toplam 86 şube ile müşterilerine hizmet sunuyor.


Geri Dön