27 / 04 / 2024

Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi'nin inşaatı başladı!

Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi'nin inşaatı başladı!

Rönesans Holding'in Hollanda'daki şirketi Ballast Nedam'ın BAAK Konsorsiyumu tarafından inşa edilecek bir milyar avroluk Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi'nin inşaatı başladı. 



Rönesans Holding'in Hollanda'daki şirketi Ballast Nedam'ın, BAAK Konsorsiyumu tarafından inşa edilecek bir milyar avroluk Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi'nde çalışmalar başladı.

Anadolu Ajanası'nda yer alan habere göre, Rönesans Holding, projeyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, finansal kapanış 17 Ekim'de atılan imzalarla tamamlanan bir milyar avro değerindeki Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi'nin inşaatının başladığı belirtildi.

Ballast Nedam, Macquarie Capital ve DEME ile oluşturulan BAAK Konsorsiyumu tarafından inşa edilecek proje, Hollanda'nın en büyük PPP projesi olacak.

Konsorsiyum, 5,5 yıllık bir inşaat sürecinden sonra, yeni yol bağlantısının bakımını 20 yıl boyunca üstlenecek. Rotterdam ile Avrupa ticaretinin kalbinin attığı Rotterdam Limanı arasındaki yol bağlantılarını iyileştirecek olan Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi için finansman dünyanın önde gelen finans kurumları tarafından sağlandı. 

Proje için yaklaşık 900 milyon avroluk ana finansman ihtiyacı, ticari amaçlı değişken faizli kredi veren kurumları (KBC Bankası, Kore Kalkınma Bankası, Belfius, KfW, BNG ve SMBC) ve sabit faizli kredi veren kurumsal finans kuruluşlarını (Natixis, MEAG ve Samsung Life Insurance) buluştu.

Avrupa Stratejik Yatırım Fonu’ndan gelen destekle uzun vadeli kredinin yüzde 50'sini oluşturan Avrupa Yatırım Bankası da proje için yaklaşık 330 milyon Euro'luk bir finansman gerçekleştirdi.


Geri Dön