29 / 04 / 2024

Blok nizam nedir?

Blok nizam nedir?

Blok nizam ile bitişik nizam ile ilgili tanımlamalara 8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor...



Blok nizam nedir?

8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında blok nizam ile bitişik nizam terimlerinin tanımlamasına yer veriliyor. Buna göre blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Blok nizam

İmar planı veya bu Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş tek yapı kitlesinin bir parsel veya dilatasyonla ayrılmak suretiyle birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamıdır.


Bitişik nizam 

Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamıdır. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanır.


Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Bitişik nizamda, binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanırken; blok nizam tek yapının birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamı olarak karşımıza çıkıyor.




Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön