28 / 04 / 2024

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.



Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak yaptığı açıklamada, “Eylül itibarıyla enflasyonla mücadele kampanyası önerimiz oldu. 2018 yılındakine benzer topyekûn bir kampanya bir yandan enflasyonu dizginlememizde ve bir yandan da talebin canlı tutulmasında pozitif katkı sağlayabilir” şeklinde konuştu.

dunya.com'un haberine göre, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), üyeleri arasında gerçekleştirdiği temmuz ayı anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketi değerlendiren BMD Başkanı Sinan Öncel, 2023’ün ilk 6 ayını genel olarak verimli geçiren perakende sektörü için temmuz ayıyla beraber zorlu bir dönemin başladığının işaretlerini aldıklarını belirtti. Ekonomiyi soğutmayı amaçlayan ‘parasal sıkılaştırma’ önlemlerinin ve kredi faizlerinde yaşanan artışın negatif yansımalarını hissetmeye başladıklarını kaydeden Öncel, şu ifadeleri kullandı:

 BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

ADET SATIŞLARI GERİLEDİ

“Haziran ayı ile karşılaştırdığımız zaman temmuz ayında üyelerimizin yalnızca yüzde 41’inin adet satışları yükselirken, yüzde 47’sinin düştü ve yüzde 12’sinin ise stabil kaldı.

Turizm sezonuna karşın cirolardaki artış hızı düştü. Haziran ayına kıyasla temmuz ayında üyelerimizin yüzde 58’nin cirosunda yükseliş, yüzde 38’inde azalış olduğu, yüzde 4’ünün ise stabil kaldığı görülüyor. Sektör kapsamında temmuz ayında tatil sezonunun etkisiyle yabancılara satıştaki kısmi yükseliş belki memnuniyet verici. Fakat geçen yaz sezonundaki adetlere ulaşabildiğimizi ifade edemeyiz.

 BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Bizim iç talebi daraltmadan enflasyonla mücadele etmenin yollarını bulmamız lazım. BMD olarak eylül itibarıyla enflasyonla mücadele kampanyası tavsiyemiz oldu. 2018 yılındakine benzer topyekûn bir kampanya bir yandan enflasyonu dizginlememizde ve bir yandan da talebin canlı tutulmasında pozitif katkı verebilir.”

“YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTALIM”

Sinan Öncel, dış ticaret açığı veren sektörlerde ithalat vergilerinin yükseltileceğine ilişkin haberleri de tedirginlikle takip ettiklerini vurguladı. Türkiye’de üretim için lazım olan pek çok kalemde ham madde ve ara malın ithal edildiğine vurgu yapan Öncel, sözlerine şu şekilde son verdi: “Orta ve uzun vadede ham madde ve ara malda yurt dışına bağımlılığımızı düşürelim. Mümkün olanları Türkiye’de üretelim.

Kültür ve Turizm Bakanlığı iki ilde 86 personel alacak! Açık kadrolar peş peşe paylaşıldı!

O bankadan müşterilerine ilk ve son kez 2 bin 600 TL cep harçlığı! Hemen başvuruyu yapıp paranızı alın!

A101’de Philips powerbank 259 TL’ye, Yumoş yumuşatıcı 99,90 TL’ye, Tat kırmızı mercimek 20,90 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön