20 / 05 / 2024

BMW, hidrojen yakıtlı otomobilini duyurdu!

BMW, hidrojen yakıtlı otomobilini duyurdu!

Hidrojen yakıtlı BMW iX5 Hydrogen test sürüşlerine çıkmaya hazırlanıyor. Peki 500 km'den daha uzun  menzile sahip olan aracın özellikleri neler?



Alman otomotiv devi BMW, hidrojen yakıtlı modelini yollara çıkarmak için gün sayıyor. BMW Group, pilot filosundaki ilk hidrojen aracını tanıttı. BMW iX5 Hydrogen isimli yeni model, sıfırdan yüze hızlanma süresi ve güçlü motoruyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İşte detaylar...

BMW, hidrojen yakıtlı otomobilini duyurdu!

BMW iX5 Hydrogen'in özellikleri neler?

BMW iX5 Hydrogen’in en önemli özeliği tamamen hidrojen yakıtıyla çalışacak olması. BMW’nin açıklamasına göre; hidrojen yakıt sistemi, 295 kW/401 hp‘lik bir güç üretiyor. Ayrıca yakıt hücresini beslemek için gereken hidrojen, karbon elyaf takviyeli plastik (CFRP) yapılmış iki adet tankta depo ediliyor.

504 km menzile sahip olan iX5 Hydrogen,  6 saniyeden daha az bir sürede 0'dan 100 km/s'e hızlanıyor. BMW Group, hidrojen yakıt hücrelerini Toyota’dan satın alıyor. Üretimler ise Münih’teki fabrikada yapılıyor.

Mevcut BMW X5 temel alınarak geliştirilen BMW iX5 Hydrogen'den ilk olarak 2019’daki IAA fuarında bahsedilmişti. Bu arada yeni model seri üretime girmeyecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre; 100’den az araçtan oluşan filo, gösteri ve deneme amaçlı uluslararası olarak test edilecek.


Geri Dön