08 / 05 / 2024

Bodrum Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bodrum Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bodrum Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, önemli kararlar alındı. Bodrum’da denize cephesi olmayan tesisler artık iskele talebinde bulunamayacak.



Bodrum Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, önemli kararların altına imza atıldı. Bodrum’da denize cephesi olmayan tesislerin iskele talebinde bulunamayacağı ve İmar Müdürlüğünde denge denetim mekanizmasının sağlanabilmesi için anlaşma imzalandı.


Belediye bünyesinde Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması oy birliği kurulması anlaşma sağlanayan toplantı da Eskiçeşme Mahallesi, Asarlık Mevkiinde, kıyı kenar çizgisinin deniz cephesinde kalan bir kısım alana İskele yapmak isteyen otelin talebi, talebe konu alanın denize girişe elverişli olması nedeni ile iskeleye ihtiyaç duyulmadığı, kara cephesinde diğer konut alanları ve turizm tesislerinin bulunması ayrıca talep eden otelin de deniz cephesi olmamasından dolayı oy birliğiye reddedildi. 


Toplantıda konuşan Bağımsız Meclis üyesi Remzi Güngör, “Belediye bünyesinde Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması ve Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi” maddesinde kurulması planlanan müdürlükle ilgili yönetmeliğin kendilerine yeni teslim edilmesi nedeni ile konu hakkında genel bir bilgilendirme istedi. Güngör’ün talebi üzerine Belediye Başkan yardımcılarından Turgay Kaya kurulacak müdürlükle ilgili şunları söyledi “Bilindiği üzere Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulması teklifi bundan üç toplantı önce sizin guruptan gelmişti. O zaman müdürlük kadrolarımızda sınıf atlamadığımız ve buna yetmediği için ret etmiştik. Şu an bizim norm kadrolarımız geldi, müdürlük sayılarımız arttığı için bunun bir tanesini de Yapı Kontrol Müdürlüğü olarak değerlendirdik. İmar Müdürlüğünü rahatlatmanın yanı sıra esas amacımız ruhsat ve iskan veren elleri birbirinden ayırmak. Yani bir denge denetim mekanizması kurabilmek. Bu çerçevede daha objektif, daha hukuka ve mevzuata uygun bir denetim sağlamak amacındayız. Bu uygulamanın önemli ölçüde Bodrum’u ve İmar Müdürlüğünü rahatlatacağını da düşünüyoruz. İnşaat ruhsatı İmar Müdürlüğünde kalacak.” dedi. 




Bodrum Gündem 


Geri Dön