28 / 04 / 2024

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turizmciler, Rus rublesinin dolar karşısındaki düşüşü nedeniyle Rus turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.



Turizmciler, düşüşün alternatif turizmle azaltılabileceğini, bu nedenle Antalya kadar etkilenmeyeceklerini belirtti. Turizm Haber sitesinin haberine göre Antalya'nın büyük ölçüde etkilendiği Rus turist pazarındaki düşüşün etkilerini, turizm sektörü temsilcileri değerlendirdi. 

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Rusya'da geçen seneden bu yana rublenin dolar karşısında düşüşünün devam ettiğini, bunun da Rusya'da ve Rusça konuşan ülkelerdeki insanların tatil seçeneklerini yurt içine yönlendirdiğini belirtti. Özyurt, Bodrum'un yerli pazarda bir yıldız olduğunu vurgulayarak, Rus turistteki azalmanın, Bodrum genelinde küçük düşüşlerle adatılacağım söyledi. Özyurt şu bilgileri verdi, "Rusya'da yaşanan ekonomik problemler nedeniyle, biz de durumu öngörerek çeşitli sivil toplum örgüderinin girişimleriyle, Rusya'da, daha iyi tanıtım sağlayabilmek için tanıtım ofisi açtık. Mart ayında açılan bu ofisin elbette geri dönüşü olacaktır ancak, kısa sürede bir dönüş beklemiyoruz. 

Uzun vadede sonuç alırız. 

Rusya'daki ve Rusça konuşan ülkelerde, ekonomik problemin etkileri, yeme, içme ya da giyimini değil, ekstra tercihlerini etkiliyor. Yani tatillerini iç turizme göre değiştirdiklerini söyleyebiliriz. Rus turisder, yurtdışından dolar üzerinden tur satan alacakları için ödeyecekleri fiyat neredeyse iki katına çıkıyor ve Kırım Yarımadası, Soçi gibi yurtiçi pazarlarına yöneliyorlar. Bu nedenle de öncelikle, Rus turistlerin gözdesi Antalya olduğu için bu durum en çok Antalya'da sıkıntı yaşanmasına neden olur. Bodrum'da önemli bir sıkıntı beklemiyoruz. Bodrum'da da Mayıs ayında geçen yıllara göre Avrupalı turistte yüzde 10'luk bir düşüş var. 

Ümitsiz değilim. Bu süreci küçük düşüşlerle atlatabiliriz."


Hürses



Geri Dön