06 / 05 / 2024

Bodrum'da 1 günlüğüne villa kiralamanın bedeli servet oldu! 

Bodrum'da 1 günlüğüne villa kiralamanın bedeli servet oldu! 

Tatilcilerin gözde bölgeleri arasında yer alan Bodrum'da yaz sezonu açıldı, kiralık konutlar için istenen rakamlar dudak uçuklattı. Sezonda konutlarda günlük kiralık bedeli 2 bin 500 TL'den başlıyorken, villalarda ise söz konusu bu rakam 1 milyon TL'ye kadar yükseliyor.



Tatilcilerin en gözde bölgeleri arasında yer alan Bodrum'da yaz sezonunun başlamasıyla beraber, mayıs ve eylül aylarını da kapsayan tatil sezonunda kiralanan konut ve villalara da talep arttı. Talep edilen rakamlar da resmen dudak uçuklattı. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre bu kapsamda geçen sezon günlük kira bedeli bin Türk Lirası şeklinde olan 2 oda 1 salon konutların bu sene günlük kirası 2 bin 500 Türk Lirası'na kadar yükselirken, villaların bu sene günlük kirası da 1 milyon Türk Lirası'na kadar çıktı.

Yaptığı açıklamada sezonda günlük kiralanan villa ve daireler için rezervasyonların sürdüğünü dile getiren TÜRSAB Bodrum Bölge Temsilcisi Mustafa Demir, "İnsanların ödemiş oldukları para karşılığında ne hizmet beklediklerine göre fiyatlar farklılık gösteriyor. Standart 2 oda 1 salon konaklamayla, kendine özel yüzme havuzu olan, denize sıfır olan veya büyük bir tesisin içerisindeki villa fiyatları arasında büyük fark var. Sezonda konutlarda günlük kiralık bedeli 2 bin 500 TL'den başlıyor, villalarda ise bu rakam 1 milyon TL'ye kadar çıkıyor" dedi.

Bodrum da 1 günlüğüne villa kiralamanın bedeli servet oldu! 

Demir, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ev ve villa kiralayalar otellerde olduğu gibi erken rezervasyon yapanlar değil. Villalardaki doluluk oranları tatmin edici orana ulaşmadı ve hala rezervasyon akışı sürüyor. Yurt dışından rezervasyonlar şubat, mart ve nisan ayları içinde oluyor. İç pazarda bu genel olarak son dakikaya kalıyor ve boş olan tesislerden faydalanıyorlar. Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya'nın Kaş ilçesinde sezonda villa ve konutlara talep oldukça çok. Bodrum'da da iç pazardan ev ve villa kiralama talepleri diğer bölgelerden daha yüksek. Özellikle İngiltere ve Arap Yarımadası'ndan villa tercih edenler daha çok. 1 Mayıs tarihi itibarıyla, çoğu ilan sitesi belli bir referans numarası ya da belli bir ruhsat numarası isteyecek. O numaraya göre söz konusu ilanın devam edilebilirliği olacak. Denetimleri ise Turizm Bakanlığı tarafından sağlanacak. Son dakika gelişen bir şey olduğu için kontrolü 1 Mayıs tarihine kadar yetişmeyebilir. Ekiplerin canla başla söz konusu bu işi yetiştirmeye çalıştıklarını da görüyorum."

'HAZİRAN İTİBARIYLA DOLULUK YÜZDE 100 OLACAK'

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Haziran ayında Kurban Bayramı'nın da etkileriyle doluluk oranlarında artış yaşanacağını dile getiren Demir, "Turistlerin ne zaman geleceğini görebilmemiz için uçaklara bakmamız gerekli. Mayıs itibarıyla Avrupa uçuşları ve Moskova uçuşları da başlıyor. Arap Yarımadası'ndaki uçuşlar Haziran ayının ilk haftası başlıyor ve genel olarak Eylül ayının ortası gibi son buluyor. Kurban Bayramı'yla iç pazarın da dahil olmasıyla doluluklar o dönemde yüzde 90 ve yüzde 100 seviyesine ulaşıyor. Avrupa'dan şu an için gelen yolcu sayısı bakımından uçak oranı yüzde 12 artış gösteriyor. Uçaktaki koltukların Bodrum'a akışı da artabilir. Bodrum- Milas Havalimanı'na inen her uçağın da yolcusu Bodrum'a gelmiyor. Bölgedeki kardeş destinasyonlarımız olan Didim ve Kuşadası'na da gidiyor. Mayıs ayı uygun fiyatlarla tatil seçenekleri sunuyor ve devam ediyor" dedi.
 

İstanbul'da konut fiyatları dolar bazında düştü: Tam 15 ay geriye gitti!

TOKİ'den tam 2 bin 174 yeni konut geliyor! Bu illerde yaşayanlara Nisan ve Mayıs 2024 müjdesi!

Kira amorti süresi 240 ay yerine 1560 ay oldu: Kim kira geliri için yatırım yapar?


Geri Dön