Kent Haberleri

Bodrum'da acele kamulaştırma kararı! Anastasiapolis Antik Kenti'nde yapılacak çalışmalar için... 

Bodrum'da özel mülkiyete ait bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Anastasiapolis Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda bulunan yapı kalıntılarının ortaya çıkarılması ve restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için bir son dakika kararı alındı. 

Anastasiapolis Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda bulunan yapı kalıntılarının ortaya çıkarılması ve restorasyon çalışmalarının yapılabilmesi için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin karar alındı. Söz konusu karar bugünkü 32668 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Anastasiapolis Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında Bulunan Yapı Kalıntılarının Ortaya Çıkarılması ve Restorasyon Çalışmalarının Gerçekleştirilebilmesi Amacıyla Muğla İli, Bodrum İlçesi, Mazı Mahallesinde Bulunan Bazı Taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar'a göre; Muğla'nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi'ndeki özel mülkiyete ait 141 ada 38 parsel ve 142 ada 16 parsel numaralı taşınmazlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak. 

Kamulaştırılması yapılacak taşınmazların tapuda tapuda Hazine adına tescil edileceği belirtildi. 

İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Anastasiapolis Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında Bulunan Yapı Kalıntılarının Ortaya Çıkarılması ve Restorasyon Çalışmalarının Gerçekleştirilebilmesi Amacıyla Muğla İli, Bodrum İlçesi, Mazı Mahallesinde Bulunan Bazı Taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar: 

"Karar Sayısı: 8990
Anastasiapolis Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında bulunan yapı kalıntılarının ortaya çıkarılması ve restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi amacıyla Muğla İli, Bodrum İlçesi, Mazı Mahallesinde bulunan özel mülkiyete ait 141 ada, 38 parsel ve 142 ada, 16 parsel numaralı taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

19 Eylül 2024

Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI"

Geçtiğimiz ay da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Adıyaman, Ardahan, Aydın, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Sinop ve Van illerinde yaşanan bazı afetler sebebiyle, hak sahibi afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla 9 şehirdeki bazı yerlerin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilmişti. Bu çerçevede, Adıyaman'ın Gerger ilçesi Yeşilyurt Mahallesi ve Kahta ilçesi Akıncılar beldesi, Ardahan'ın Posof ilçesi Savaşır köyü, Aydın'ın Karacasu ilçesi Dikmen Mahallesi, Erzurum'un Çat ilçesi Tuzluca Mahallesi, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi Alçiçek (Barış) Mahallesi, Kilis'in Musabeyli ilçesi Çınar köyü, Malatya'nın Arguvan ilçesi Dolaylı Mahallesi, Sinop'un Türkeli ilçesi Düzler köyü ve Van'ın Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi'ndeki bazı ada ve parsellerin kamulaştırılması kararlaştırıldı. 

Konut satışları canlanınca fiyatlardaki artış aylık bazda yüzde 3.6’ya sıçradı!

Konut hesabı programı yenileniyor: Düşük gelirli vatandaşların konut birikimine yüzde 50 devlet desteği!

Kira artışında kiracının hakları neler?