29 / 04 / 2024

Bodrum'da Fikret Orman'ın oteli tepkiye neden oldu!

Bodrum'da Fikret Orman'ın oteli tepkiye neden oldu!

Bodrum ilçesinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ait otelin imar kirliliğine neden olduğunu iddia eden bir grup çevreci, otel önünde eylem yaptı.



Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği ile Mavi Yol Girişimi üyeleri, Gündoğan Mahallesi Kızılburun mevkisinde 49 yıllığına turizm tesisi olarak tahsis edilen Hazine arazisine yapılan otelin kanuna aykırı olduğunu iddia ederek, duruma tepki gösterdi.


Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında otelle ilgili "Çevreyi kasten kirletme, Kıyı Kanunu'na muhalefet, mühür fekki (bozma) ve imar kirliliği" gerekçesiyle yargıya deliller sunarak dava açılmasını sağladıklarını anlattı.


Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın otel lehine sonuçlandığını ifade eden Höcek, "İmara aykırılığı, çevreye saygısızlığı, halkın yürüyüş ve taşıt yolunun gasbını, kişiye özel plan tadilatlarıyla tahsis alanının genişletilmesini, kıyıya, denize ve kamusal insan haklarına tecavüzü fotoğraflarıyla bilirkişi raporlarıyla ispatladığımız halde Fikret Orman beraat etti" dedi.


İnşaatın 2007 yılında başladığını, 49 yıllığına turizm tesisi alanı olarak tahsis edildiğini belirten Höcek, şunları söyledi:


"2007 yılından beri imar planlarının aykırılığıyla ilgili endişelerimizi hep dile getirdik. Burası 11 bin metrekare. Deniz manzaralı bodrum katları çıkmış. Bunların emsale dahil olmaması gerekiyor. Eğer kullanıma açılmışsa bunun metrekaresinin hesabını kimse yapamaz. 2009 yılında 2,5 dönüm menşei belli olmayan kum, dışarıdan getirilen kayalarla buraya dolgu yapıldı. Bizim 2009 yılından itibaren hukuki mücadelemiz başladı. Defalarca mühür fekki yaptılar."


Höcek, bölgeye Bodrum Belediyesince ruhsat verildiğini anlatarak, belediyeye de ilgili dosyaları sunduklarına kaydetti. Tesise ruhsatın verildiğini öğrendiklerini dile getiren Höcek, yasaların kendilerine verdiği hakları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) dahil olmak üzere kullanacaklarını vurguladı.


Temyize gideceklerini, ruhsat iptaliyle ilgili ön inceleme yapacaklarını ifade eden Höcek, "Ruhsat iptali için İdare Mahkemesine gidebiliriz. Gerekçeli karardan sonra veya hemen savcılığa, belediye yetkilileri hakkında ruhsatın altında kimin imzası varsa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. Grup, daha sonra otelin sahilindeki iskelelerin bulunduğu alana gitti ve bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.



AA


Geri Dön