25 / 07 / 2024

Bodrumda tepki alan otel

Bodrumda tepki alan otel

Bodrum ilçesinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ait otelin imar kirliliğine neden olduğunu iddia eden bir grup çevreci, otel önünde eylem yaptı.

Rezerv alan mağdurları tepkili: Bize evimizin değeri verilmeyecek!

Deprem bölgesinin rezerv alan çıkmazı devam ederken, depremzedelerden tepki geldi. Rezerv alan yasası netleşmediği için depremzedeler mağdur olacaklarını dile getiriyor. İşte detaylar ve Bakan Kurum'un o açıklaması...

Rezerv alan tartışması: Vatandaşın mülkleri gasp ediliyor! 

İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM’de Genel Kurulu'nda konuştu ve rezerv alan düzenlemesine tepki gösterdi. İşte o açıklama...

Depremzedelere kurayla verilen TOKİ evleri, şimdi 25 bin TL'den kiralanıyor: Vatandaşlardan tepki! 

Hatay Antakya Gülderen TOKİ projesinde yer alan bir dairenin 25 bin liraya kiraya verildiği belirlendi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi. İşte o ilan ve yapılan yorumlar...

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan depremzedelerin kentsel dönüşüm ile ilgili tedirginliklerini Meclis gündemine taşıdı. Rezerv alan kararına tepki gösteren Asu Kaya, Bakan Özhaseki'ye de çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Jeopolitik gelişmelerin yarattığı gerilim Bitcoin’i adeta salladı!

28 bin 550 doları test etmesinden bu yana aralıksız bir şekilde düşen Bitcoin (BTC) için tamam mı devam mı? 26.613-26.426 dolar aralığından şimdilik bir tepki alan BTC, 26.869 dolara yükseldi.

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Canlı yayında asgari ücret kavgası: Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni asgari ücretteyken canlı yayında asgari ücret kavgası çıktı. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyleyen CHP'li Gülay Yedekci'ye Siyaset Uzmanı Onur Erim'den çok sert tepki geldi. Erim "Yalan söylemeyin, İstanbul'da asgari ücret alan kimse yok" ifa

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Çeşme’de tepki üstüne tepki alan lüks villa inşaatları ve su kanalı genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Alaçatı Port projesi ile ilgili olarak yargı karar verdi.

İzmir Bergama'da millet bahçesi için tahliye edilen esnaflardan tepki!

Bergama'da 14 Eylül Stadı’nın alanını da kapsayan bölgede inşa edilecek 'millet bahçesi' projesi için tartışmalı süreç hızla devam ederken, dükkanlarını tahliye eden esnaflar duruma tepki gösterdi.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Bodrumda tepki alan otel Haberi

Bodrumda tepki alan otel

Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği ile Mavi Yol Girişimi üyeleri, Gündoğan Mahallesi Kızılburun mevkisinde 49 yıllığına turizm tesisi olarak tahsis edilen Hazine arazisine yapılan otelin kanuna aykırı olduğunu iddia ederek, duruma tepki gösterdi.


Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında otelle ilgili "Çevreyi kasten kirletme, Kıyı Kanunu'na muhalefet, mühür fekki (bozma) ve imar kirliliği" gerekçesiyle yargıya deliller sunarak dava açılmasını sağladıklarını anlattı.


Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın otel lehine sonuçlandığını ifade eden Höcek, "İmara aykırılığı, çevreye saygısızlığı, halkın yürüyüş ve taşıt yolunun gasbını, kişiye özel plan tadilatlarıyla tahsis alanının genişletilmesini, kıyıya, denize ve kamusal insan haklarına tecavüzü fotoğraflarıyla bilirkişi raporlarıyla ispatladığımız halde Fikret Orman beraat etti" dedi.


İnşaatın 2007 yılında başladığını, 49 yıllığına turizm tesisi...