29 / 04 / 2024

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum Ali Hoca Burnu'ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

Bodrum’un Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel  inşaatın doğal yaşama zarar verdiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp'ten büyük tepki geldi. 



Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı, bilim insanı Mert Gökalp, geçtiğimiz günlerde çektiği dron görüntüleri ve fotoğraflarla birlikte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bodrum’un Turgutreis Mahallesi Ali Hoca Burnu’ndaki inşaatın verebileceği zararlara değinerek 'Bu tarz eylemler suçtur' diyerek tepki gösterdi. 

Bodrum Ali Hoca Burnu ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

BODRUM'DAKİ O OTEL VE İNŞAATINA BÜYÜK TEPKİ

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; Mert Gökalp "Turgutreis Ali Hoca Burnu rezidans ve otel inşaatı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Bu inşaat 2 sene önce satılan arsa ile başlamıştı. İnşaatın arka kısımda kalan, kıyıya 100 metre mesafe yapı yasağı kanunu ile buralarda evini yapmayan evleri büyük mağdur etmiştir.

Turgutreis Ali Hoca Burnu'ndaki inşaatın karada gerçekleştirdiği hoyrat ve alanın tamamını kullanarak gerçekleştirdiği inşaattan ve denizdeki kaçak iskeleden bahsetmiştik. Aca Ortaklığı”na ait inşaat çok seri bir şekilde deniz çayırları üzerine iskele çakmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bodrum Ali Hoca Burnu ndaki otel ve rezidans inşaatına büyük tepki! Bu tarz eylemler suçtur!

'BU TARZ EYLEMLER SUÇTUR, CEZAİ İŞLEMLERE TABİDİR'

Mert Gökalp, herkesin gözü önündeki bu çalışmalarda, 2 adet platform, bir adet vinç teknesinin çalıştığını işaret ederek şu ifadeleri kullandı: ''Deniz çayırlarının direk üzerine çakılan iskele demirleri ortadadır. Bu alan dokunulmamış önemli bir deniz çayırı habitatını kapsayan kıyı şeridiyle bölge için önemli bir ekolojik alandır. Deniz çayırları ve deniz çayırı ekosistemleri kanunlarla ve yasalarla Akdeniz genelinde ve ülkemizde koruma altındadır. Bu tarz eylemler suçtur ve cezai işlemlere tabidir. Yetkililerin gereğini yapmasını talep ediyoruz…" dedi. 

Şişlililer Taş Yapı'nın yeni rezidans projesine karşı eylemde: Planı iptal ettirene kadar mücadelemiz sürecek!

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!


 


Geri Dön