28 / 04 / 2024

Şişlililer Taş Yapı'nın yeni rezidans projesine karşı eylemde: Planı iptal ettirene kadar mücadelemiz sürecek!

Şişlililer Taş Yapı'nın yeni rezidans projesine karşı eylemde: Planı iptal ettirene kadar mücadelemiz sürecek!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de inşa edilecek olan yeni gökdelen projesi büyük tepki çekti. Yaşanan duruma tepki veren yurttaşlar söz konusu inşaat projesi için bir araya geldi.



İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de inşa edilecek olan 72 katlı gökdelen projesi vatandaşlardan büyük tepki çekti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Taş Yapı tarafından inşa edilecek olan projenin inşaat alanında bir araya gelen vatandaşlar mahallelerinde rant odaklı projelere izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Evrensel'de yer alan habere göre inşa edilecek olan proje ile ilgili olarak kendileriyle hiçbir detay paylaşılmadığını dile getiren vatandaşlar, sermayeye değil, kamu yararına politikalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Verilen bilgilere göre Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Nevin Kaplan konu ile ilgili bir basın açıklaması okudu. 2012'de yasalaşan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu’nuna değinen Nevin Kaplan, 2023 yılının yasada yapılan ve yerleşim yerlerinin rezerv alan ilanının önünü açan değişikliğe de değini. Yaptığı açıklamada yapılan bu değişikliğin mülksüzleştirmenin yasal ve pratik altyapısını oluşturduğunu kaydeden Nevin Kaplan; Fetihtepe’de, Tokatköy’de yaşanan dönüşüm süreçlerini tek tek anlattı.

Şişlililer Taş Yapı nın yeni rezidans projesine karşı eylemde: Planı iptal ettirene kadar mücadelemiz sürecek!


‘İNŞAATIN KİMLİK TABELASI DAHİ YOK’


Yaptığı açıklamada açıklanan resmi verilere göre mega kent İstanbul’da ilan edilen toplamda 39 bin hektar büyüklüğündeki 157 rezerv alandan birisinin de Şişli’nin Merkez Mahallesi’nde olduğunu kaydeden Nevin Kaplan, “Şişli'nin en eski mahalleleri arasında yer alan Merkez Mahallesi’nde 24 bin 200 metrekarelik bir alanda müteahhit firma Taşyapı İnşaat tarafından önce 72 katlı tek blok inşa edileceği ve daha sonrasında projenin ikiye bölündüğü ve biri 30, diğeri 27 katlı iki blok yapılacağı belirtildi” diye konuştu.

Açıklamasında ne mahallelilerin ne de yerel yetkililerin onaylanmış bir projeden haberi olduğunu kaydeden Nevin Kaplan, “Hatta, başlayan inşaatın önünde inşaat kimlik tabelası dahi bulunmuyor. Dahası, inşa edilecek olan residence projesinin yakınındaki binalara değer kazandıracağı, çevrede ticaretin artacağı algısı yaratılmak isteniyor, fakat böylesi devasa projelerin hem Şişli’de hem de çevre ilçelerde doğuracağı sorunlar hiç bir şekilde dile getirilmiyor” dedi.

PARK DA İNŞAATA DAHİL OLACAK İDDİALARI

Mahalleliler konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada yetkilere projenin tam kapsamına, zemin etüdünün yapılıp yapılmadığına ve inşaat ruhsatına ilişkin de bazı sorular yöneltti. İşte o sorular:

-İnşa edilecek olan projenin tam kapsamı nedir?
-Proje kaç katlı, kaç metrekare inşaat alanı öngörülüyor?
-Mahalle sakinlerini birebir olarak yakından ilgilendiren bu konuda kamuoyuna detaylı bilgi kim tarafından, ne zaman verilecek?
-Söz konusu inşaat için zemin etüdü yapılmış mıdır? Projenin inşaat ruhsatı hangi tarihte hangi makamdan alındı?

Ayrıca Sıracevizler Parkı’nın da söz konusu inşaat alanına dahil edileceği bilgisini de kamuoyuna veren ve bilgi talep eden mahalleliler bunun gibi devasa yapıların bir şehir suçu olduğunu vurguladı.

 

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Otomobil alacaklara 800.000 TL taşıt kredisi imkanı!

Evi ve arsası olan emekliler dikkat! 2024 emlak vergisi muafiyet şartları tek tek belli oldu!


Geri Dön