28 / 04 / 2024

Bodrum’da hazine arazisinin imara açılmasına tepki!

Bodrum’da hazine arazisinin imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bodrum’daki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara açılması kararına Şehir Plancıları Odası’ndan tepki geldi.



İlçeye bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki Ali Kelle Ormanı Mevkii’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin 21 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açıldı. Şehir Plancıları Odası Muğla Şube Başkanı Sami Tomurcuklu ve oda üyeleri  alınan bu karar tepki gösterdi.

Sözcü Gazetesi’nden Yaşar Anter’in haberine göre; Muğla’nın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin devletin yaptığı planlara dahi uymadığını belirten Şehir Plancıları Odası Muğla Şube Başkanı Sami Tomurcuklu, “Planlama esasları ve şehircilik ilkelerine aykırı olan planlama çalışmalarına karşı her türlü hukuki sürecin kamu adına takipçisi olacağız. Bodrum’u beton yığınına çevirecek bu plan kabul edilemez” diye konuştu. 

BÖLGENİN AKCİĞERİ 

Tomurcuklu açıklamada, “Turistik ilçeye yaklaşık 7 bin kişilik ek bir nüfus, trafik ve alt yapı yoğunluğu getirecek bu alan, bir anlamda yarımadanın akciğerleri olarak bırakılan, büyük bir yeşil alanken ve bu alanların kamu yararına kullanılması beklenilirken, o alanda kendi planlama amacına ters düşen, çelişen agresif bir planlama yaklaşımı ile turizm ve konut alanları üretmişlerdir” dedi.

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!


Geri Dön