01 / 05 / 2024

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele!

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçak olduğu tespit edilen beton iskeleyi yıkımı gerçekleştiren belediye ekipleri, tuvalet olarak kullanılan kabini de kaldırdı.



Muğla Bodrum'da kaçak olduğu tespit edilen beton iskeleyi yıkan belediye ekipleri, tuvalet olarak kullanılan kabini de yıktı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bodrum Belediyesi ekipleri, Torba Mahallesi sahilinde kumsaldan yaklaşık iki metre yüksekte bulunan ve tuvalet olarak kullanılan polyester kabini iş makinesiyle kaldırıp foseptik çukurunu kapattı.

Zabıta eşliğinde gerçekleştirilen çalışmada daha sonra 4 metrelik iskele ekiplerce yıkıldı. Yıkıma alanı kullanan ve iskeleye teknesi bağlı Oktay Yıldız ile arkadaşı Avni Nakipoğlu tepki gösterdi.

Yıldız, yıkıma konu alanla ilgili, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun geçici 16'ncı maddesi doğrultusunda başvuru yapanın beyanına uygun düzenlenen yapı kayıt belgesini gerekçe göstererek tepkisini dile getirdi.

Belediye yetkilileri, yıkımın 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında gerçekleşti.

Ecrimisil ödendiği savunulan alanda zaman zaman gergin anlar yaşanması sebebiyle önlem amaçlı polis çağrıldı.

Yıkımda ilginç anlar

Ekipler, Yıldız'ın teknesinin yanındaki yıkılan iskeleye bağlı yüzer iskeleyi de kaldırmak istedi ancak yüzer iskelenin karayla bağlantısıyla kesilmesi  gerçekleşmedi.

Ayrıca Yıldız, yüzer iskelenin tonozlara bağlandığı halatı bıçakla, zinciri de spiral taşlama makinesiyle kesti. Teknenin açığa gitmesi üzerine sahil güvenlikten destek talp etti.

Karadan ekip aracıyla gelen sahil güvenlik görevlileri, Yıldız ile görüşmesinin ardından bölgeden ayrıldı. Bazı evrakla ilgili işlemlerin inceleneceği öğrenilirken yüzer iskelenin kaldırılması işlemi sonlandırıldı.

Bu arada, yıkım sonrası teknenin karayla bağlantısının kesilmesi ve içindekilerin kıyıdaki küçük fiber tekneyle gelip gitmeleri ilginç görüntüler oluşturdu.


Geri Dön