18 / 08 / 2024

Bodrum'da kiralar fırladı! Günlük evlerin kira bedelleri 2+1'ler 2.500 TL, villalarda ise 1 milyon TL oldu!

Bodrum'da kiralar fırladı! Günlük evlerin kira bedelleri 2+1'ler 2.500 TL, villalarda ise 1 milyon TL oldu!

Bodrum'da yaz sezonunu başlaması ile otellerle beraber günlük ev ve villalara olan talep de artmaya başladı. Talebin artmasıyla da kiralar adeta fırladı.  2+1 evlerin günlük kirası 2.500 TL, villalar ise 1 milyon TL'ye yükseldi!



Dünya'nın önmeli turizm merkezlerinden Bodrum'a yerli ve yabancı turistler akın etmeye başladı. Tatil için oteller kadar ev ve villalara talep patlaması yaşandı. Bu durum kiraların yükselmesine neden oldu. Bodrum'da günlük kiralar 2+1 dairelerde 2 bin 500 liraya kadar yükselirken villarda bu rakam 1 milyon liraya kadar çıkıyor.

GÜNLÜK EV KİRALARI 2 BİN 500 TL

Habermetraj'da yer alan habere göre; TÜRSAB Bodrum Bölge Temsilcisi Mustafa Demir, konutlarda günlük kiralık bedellerinin hizmet kalitesine göre değiştiğini belirtti.

Standart 2+1 konaklamadan denize sıfır villalara kadar geniş bir fiyat skalası bulunduğunu ifade etti. Bu çerçevede Bodrum’da konutlarda günlük kira bedelleri 2.500 liradan başlarken, villalarda bu rakam 1 milyon liraya kadar yükselebiliyor. 

Bodrum da kiralar fırladı! Günlük evlerin kira bedelleri 2+1 ler 2.500 TL, villalarda ise 1 milyon TL oldu!

BODRUM'DA VİLLALARA TALEP FAZLA

Demir’e göre, ev ve villa kiralayanlar genellikle otellerde olduğu gibi erken rezervasyon yapmıyorlar. Özellikle yurt dışından rezervasyonlar şubat, mart ve nisan aylarında gerçekleşirken, iç pazar genellikle son dakikaya kalabiliyor.

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçesinde konutlara olan talep fazla olsa da Bodrum’da iç pazardan ev ve villa kiralama talebi diğer bölgelere göre daha yüksek.

KONUT SATIŞLARI YÜKSELİYOR

Kiraların fahiş rakamlara yükselmesi ile vatandaşlar konut alımına yöneldi. Türkiye genelinde konut satışları temmuz ayında, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 16,0 arttı 127 bin 88 oldu. 

Konut satış sayısının en yüksek olduğu şehirler sırasıyla 19 bin 47 ile İstanbul, 11 bin 364 ile  Ankara  ve 6 bin 659 ile Antalya olurken, en az olduğu şehirler sırasıyla 61 ile Ardahan, 64 ile Hakkari ve 77 ile Bayburt olarak açıklandı. 

Bodrum ve Marmaris esnafı 'fahiş fiyat algısından' rahatsız! Esnaf haklı mı yoksa gerçekten fahiş fiyat var mı?

En yüksek kira getirisi olan 10 şehir belli oldu! 

1+1 evlerin kiraları 15-20 bin TL oldu! Üniversite öğrencileri çaresiz kaldı: Kira sorununa çözüm bekliyorlar!

 


Geri Dön