28 / 04 / 2024

Bodrum'da konut satışları yüzde 83.1 arttı!

Bodrum'da konut satışları yüzde 83.1 arttı!

Bodrum'a yabancı ve yerli yatırımcıların pandemiye rağmen ilgisi devam ediyor. İlçe merkezinde konut satışları Haziran-Ağustos döneminde yüzde 83.1 arttı. 



Koronavirüs Bodrum'a ilgiyi durdurmadı. Hürriyet'te yer alan habere göre; yerli ve yabancı yatırımcıların Bodrum'a ilgisi devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan  üks Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Bodrum son dönemin parlayan yıldızı. Bu, pandemiye rağmen değişmedi. Başta gayrimenkul olmak üzere tüm sektörlerde bu süreçte projeler başladı. Farklı alanlardaki yatırımların toplamı 5 milyar doları aştı” dedi. Bu süreçte dünyaca ünlü markaların yatırımlar yaptığını kaydeden Alp, “Bodrum lüks turizmin dünyadaki sayılı destinasyonlarından biri olmaya aday. Son dönemde dünyanın çok prestijli markaları tarafından otel ve restoranlar açıldı, birçok yatırım yapıldı. Bunda uluslararası marinalara sahip olmasının da etkisi büyük” dedi. 

GAYRİMENKUL LİDER 

Özellikle yerli gayrimenkul yatırımlarında Bodrum'un öne çıktığını aktaran Şule Alp, “Vaka yoğunluğu, apartmanlardaki gürültü, yürüyüş alanlarının azlığı, kalabalıklardan kaçmak isteme gibi nedenlerle Bodrum’daki yazlıklar normalleşmeden sonra zaten dolmuştu. Buna home office çalışma ve uzaktan eğitim de eklenince birçok insan kışın da kalmaya karar verdi. Bu nedenle yeni gayrimenkul arayışları arttı” şeklinde konuştu. 

Bodrum da konut satışları yüzde 83.1 arttı!

219 BİN KONUT SATILDI 

Ülke genelinde geçen yıl Haziran-Temmuz Ağustos aylarında arsa satışları 45 milyon TL iken bu yıl aynı dönemde 89 milyon TL’ye çıktığını belirten Alp, “Geçen yıl haziran, temmuz, ağustos döneminde bin 219 konutun satıldığı ilçede bu sene aynı dönemde yüzde 83.1 artışla bu rakam 2 bin 232’ye yükseldi. Üstelik artık Bodrum’un Meşelik, Dörtepe, Güvercinlik, Güllük gibi adını çok duymadığımız bölgeleri de tercih ediliyor. Merkeze uzak ama ulaşımın kolay olduğu bu bölgelerde insanlar arsa alarak ev yapmayı düşünüyorlar. Hatta bazıları prefabrik yapılar yaparak bu yılı geçirmek istiyor” dedi. 

YENİ PROJELER YOLDA 

İlçede her isteğe göre gayrimenkul bulunduğunu aktaran Şule Alp, “Merkeze yakın olsun diyenler Bitez ve Konacık’ı tercih ediyor. Otelde tatil yapar gibi yaşamak isteyenler Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan’da ev arıyor. Yalıkavak yaz-kış hareketli” dedi. 
Satışların devam etmesi durumunda yeni projelerin hayata geçmesinin kaçınılmaz olacağını vurgulayan Alp, sözlerini şu şekilde noktaladı: 

“Kreş, temizlik, deniz taksi gibi hizmetlerin bulunduğu projelerde daire fiyatları 750 bin eurodan başlayıp 9 milyon euroya kadar yükseliyor. Sadece deniz manzaralı ev isteyenlerin de 1 milyon TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Kiralar ise 2 bin 500 TL ile 70 bin TL aralığında değişiyor.”

Gayrimenkulün yıldızı Bodrum!


Geri Dön