01 / 05 / 2024

Bodrum'da sahte tapu ele geçirildi

Bodrum'da sahte tapu ele geçirildi

Bodrum'da, tapu dairesinde evrakta sahtecilik, usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine dün sabah operasyon yapıldı



Operasyonda Bodrum Tapu Müdürü A.A., 4 tapu memuru, eski Bodrum Tapu Müdürü A.K., 3 astsubay, 6 emlakçı ve tapuda aracılık yaptıkları saptanan 9 kişi olmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte tapu, noter belgesi, çek, senet, tapu ve kadastro kayıtları, fotokopiler ele geçirildi. Operasyon, yüz binlerce TL ödeyerek satın aldıkları villa tapularının sahte çıkması üzerine, aralarında ünlü işadamı, sanatçı ve yabancıların da bulunduğu 14 kişinin Bodrum Savcılığı'na yaptığı şikâyetle başlatıldı. Bodrum'da 26 yıldır emlakçılık yapan Savaş Ergun, gözaltına alınanların toplandığı Gümbet'teki Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'ne gelerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bodrum Tapu Müdürlüğü'nde işlerin kasıtlı olarak yavaşlatıldığını ve memurların para almadan işlem yapmadığını öne süren Ergun, "Bundan 10 yıl önce işlemler daktiloyla yapılırken 1 günde çıkan tapular, bilgisayarlı ortama geçilmesine rağmen 1 hafta-10 günde alınamıyordu. Vatandaşlar eğer aracıya veya memura para vermezse günlerce tapu dairesinde sürünüyordu. Para verildiğinde tapu 1 saatte çıkıyordu" dedi.
Yaşar Anter / Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Bodrum'da ölüler üzerinden tapu vurgunu
Bodrum'da lüks villa sahiplerinin şikayetiyle harekete geçen polis,  Tapu Müdürü Alphan A.'nın da aralarında olduğu 24 kişiyi gözaltına aldı. Villaların sahte tapuları, ölülerin üzerine düzenlenmiş.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde aralarında İlçe Tapu Müdürü Alphan A. ve üç astsubayın da olduğu 24 kişi, operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte tapu, noter belgesi, çek, senet, tapu ve kadastro kayıtları, fotokopiler ele geçirildi. Bodrum'da satılan çok sayıda lüks villanın tapusunun sahte olduğu ortaya çıktı.

BİR YILDIR TAKİP EDİLİYORLARDI
Bodrum'daki 20 villa sahibinin geçen yıl Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları şikayet üzerine İlçe Tapu Müdürü Alphan A.'nın da yer aldığı 7 kişi izlemeye alındı. Bir yıllık çalışmanın ardından dün düğmeye basıldı ve Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçe tapu müdürlüğüne operasyon düzenledi. Operasyonda, Bodrum İlçe Tapu Müdürü Alphan A. ile üç astsubayın da aralarında bulunduğu toplam 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltındakilerin 14'ü tapu çalışanı, 6'sı ise emlakçı. Üç astsubayın gözaltına alınması talimatını da Cumhuriyet Savcısı'nın verdiği öğrenildi.  

ÜÇ YILDA 4 MİLYONLUK KAZANÇ
Tapuda görevli kişilerin sahte tapuları, ölülerin üzerine yaptıkları ortaya çıktı. Sahte tapuların hepsinde Bodrum Mezarlığı'nda yatan kişilerin adı var. Bu olaylardan şebekenin son üç yılda yaklaşık olarak 4 milyon lira haksız kazanç elde ettiği tahmin ediliyor. Gözaltındakilerin banka hesaplarında ve tapu kayıtlarında inceleme başlatıldı. Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, operasyonun devam ettiğini söyledi.

SANATÇI VE FUTBOLCULAR DA VAR
Gözaltına alınanlar arasında üç astsubayın da yer aldığı öğrenildi. Bodrum Emniyeti'nin bir yıldır yaptığı ön çalışmanın sonunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında ilçede satılan 50 lüks villanın tapularının da sahte olduğu ortaya çıktı. Tapu çetesinin birçok sanatçı ile futbolcuya da devre mülk ve villa satarak dolandırdığı belirlendi. Polis, bu ünlülerin isimlerini açıklanmayacağını belirtti.
Star


Geri Dön