29 / 04 / 2024

Bodrum'daki beş yıldızlı otelin kaçak iskelesi yıkıldı

Bodrum'daki beş yıldızlı otelin kaçak iskelesi yıkıldı

Bodrum'un Torba sahilinde, 5 yıldızlı bir otel tarafından inşa edilen kaçak iskele, jandarma ekiplerince yıkıldı



Korkuluk, kapı ve duvarları yüzünden, halka açık olan sahil şeridinin tam ortasını kaplayan kaçak iskelenin yıkımını turistler de izledi. Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, "Kimse kanunların üzerinde değil. İki yıl önce de aynı iskeleler hakkında zabıt tutulup, mahkemeye verilmiş ve dava sürüyor. Amacımız Bodrum sahillerini tamamen kamuoyuna açıp AB standartlarında mavi bayraklı plajlar koylar yaratmak. Her isteyen kafasına göre proje yaparsa sahillerdeki karmaşa sona ermez" dedi.

Bodrum'un Torba Mahallesi'nde yaklaşık 20 yıldır faaliyet yürüten 5 yıldızlı Clup Voyage Tatil Köyü'nün birkaç ay önce koyun en güzel kumsalının ve yürüyüş yolunun bulunduğu halka açık plajın tam ortasına iskele yapması tepki çekti. Torba sahilinin ortasına yerleştirilen kaçak iskele, duvar, taş kapı, beton yol ve denizdeki korkulukların yarattığı çirkin görüntü ile güvenlik görevlilerinin otel müşterileri dışında kimseye bölgeye sokmaması Torba Muhtarı Fatma Kavcar ile 5 kadın azasını harekete geçirdi. Geçen Cumartesi günü, otel yetkililerince halkın kullanımına tamamen kapatılan sahilde bir inceleme yapan Muhtar Kavcar ve azaları, belediye ve kaymakamlığa şikayet dilekçeleri sundu. Ardından Bodrum Belediyesi ekipleri ile Kaymakam Abdullah Kalkan'ın talimatı üzerine Mal Müdürlüğü ve jandarma ekipleri ayrı ayrı inceleme yapıp tutanak tuttu. Clup Voyage Tatil Köyü Müdürü Yılmaz Öztürk'ün ifadesi alındı. Tatil köyünün kaçak iskele ve sahil işgali nedeniyle, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Mal Müdürlüğü'nce 2007 yılında Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet başvurusunda bulunulduğu, sonrasında tatil köyü hakkında dava açıldığı ve halen devam ettiği ortaya çıktı.

Jandarmanın incelemesinin ardından, otel işçileri tarafından kaçak iskele üzerindeki ahşap korkuluklar turistlerin şaşkın bakışları arasında yıkılmaya başlandı. Otel yöneticilerinin yıkım görüntüsünü engellemek amacıyla yüzer iskele platformlarını plajın ortasına yerleştirdiği görüldü. Olay yerinde inceleme yapan Torba Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyelerinden Hakkı Alper, "Torba'nın 3 kilometrelik sahil şeridinde 20 yıldır düzenleme yapılmadığı için sahilin yüzde 80'i otel, motel ve restoranların işgali altında kaldı. Halkın denize gireceği plaj kalmadı. Durumu on yıldır kaymakamlık, belediye, valiliğe yüzlerce dilekçe ile şikayet ederken, mahkemelik olan tatil köyü yöneticileri cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle hukuk tanımazlığı sürdürüyor" dedi.

Torba sahiline AB standartlarında proje hazırlayacağız

Torba'da yeni sahil uygulaması projesini en kısa zamanda hayata geçireceklerini ve proje hazırlıklarının başladığını belirten Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ise "Kimse kanunların üzerinde değil. İki yıl öncede aynı iskeleler hakkında zabıt tutulup, mahkemeye verilmiş ve dava sürüyor. Bodrum Belediyesi'nin izin verdiğini iddia ediyorlar ancak bu doğru değil. Kanunsuzluğa izin vermemiz hiç mümkün değil. Yaptıkları iskelenin izni de yok benimle de görüşmediler. Amacımız Bodrum sahillerini tamamen kamuoyuna açıp AB standartlarında mavi bayraklı plajlar koylar yaratmak, kamuya açık turizm merkezine yakışır plajların sayısını arttırmak. Her isteyen kafasına göre proje yapar, ben burayı güzelleştireceğim diyerek kendi kullanımına ve tasarrufuna almak isterse sahillerdeki karmaşa sona ermez, hukuksuzluk önlenemez" diye konuştu.

İlgili Haberler

Bodrum'da halk plajına beş yıldızlı kaçak iskele

 


Geri Dön