02 / 05 / 2024

Bodrum'daki kaçak yapıların yıkımında sona yaklaşılıyor!

Bodrum'daki kaçak yapıların yıkımında sona yaklaşılıyor!

Bodrum'da Bakan Kurum'un yaptığı incelemenin ardından hızlandırılan kaçak yapılardaki yıkım işlemlerinin çoğu tamamlandı...



Muğla Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı incelemenin sonrasında hızlandırılan kaçak yapılardaki yıkım işlemlerinin büyük bölümü tamamlandı.

Yıkım işlemleri Gümbet, Gökçebel, Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gölköy ve Torba mahallelerinin birçok bölgesinde sürüyor. Yıkımların bazıları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde, mal sahipleri tarafından yapılıyor. 

Anadolu Ajansı'ndan Ali Ballı'nın haberine göre, İmara ve ruhsata aykırılıklar bulunduğu gerekçesi ile durdurulan projelerde yürütülen yapılardaki yıkımların çoğu, iş makineleri ve inşaat işçileri tarafından gerçekleştiriliyor. 

Kalan diğer kaçak yapıların yıkımları da tam gaz devam ediliyor. Moloz yığınları kamyonlarla alandan taşınıyor ve otel işçilerince de bölgede kıyı düzenleme çalışması yapılıyor.

Yıkım çalışmaları süren projelere ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Yalıkavak Mahallesi'nde tespit edilen otel binasındaki A ve G bloklarda devam eden yıkımın, yüzde 95'i tamamlandı. 

Yine aynı bölgede inşaatı devam eden villa ve otel tesisinde bulunan kıyı şeridine inşa edilen bir betonarme spa merkezi, iki ahşap spor salonu, bir ahşap tuvalet, iki ahşap masaj salonu ve bir ahşap çocuk kulübünün yıkımı tamamlandı.

Bodrum daki kaçak yapıların yıkımında sona yaklaşılıyor!

Yıkımlar aralıksız sürüyor

Bölgede zemin düzeltmesi yapıldı. Ahşap olarak inşa edilen restoran ve bar binasının da yıkımı sürüyor.

Gündoğan ve Türkbükü sınırındaki bir otel ve rezidans projesinde yer alan kaçak asansör kulesi yıkıldı, diğer konut yapılarındaki yıkımların ise yüzde 45 oranında taamamlandı. Gümbet'te yer alan ve imara aykırı olduğu tespit edilen otel binalarının yıkımlarının yarısı tamamlandı, bölgedeki çalışmalar devam ediyor. 

Gökçebel, Gölköy, Türkbükü ve Torba mahallelerinde tespit edilen kaçak konut, iskeleler, çelik olarak inşa edilen yapılar, sosyal tesis ve bir restoran binası yıkıldı. Projelerdeki iskeleler, otel binaları, havuz, ticari alanlar ve mendirek yıkımlarının ise yarısı tamamlandı.

Geçtiğimiz Ağustos ve Eylül aylarında iki kez ziyaret ettiği Bodrum'da imara aykırı yapıları yerinde inceleyen Bakan Kurum, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botla kıyı denetimleri yapmıştı.

Bakan Kurum, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadele denetimlerinde Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinde imara aykırı olduğu belirlenen inşaatlara ilişkin yetkililerden bilgi almış, bazı projelerin inşaat faaliyetlerini sürdüren yetkililerle telefonda görüşmüş, yıkım işleminin daha hızlı ilerlemesi talimatı vermişti.


Geri Dön