12 / 05 / 2024

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...



İBB birimleri tarafından, arazinin plan değişikliğine olumsuz görüş belirtildi. Özel sağlık tesisi alanı donatısının azaltıldığı, ticaret alanının da alansal ve yapısal büyüklüğünün ise yükseltildiği ifade edildi. 

Bölgedeki hareketli nüfus yoğunluğunun artırılacağına da dikkat çekildi. 

Olumsuz görüşlere karşın arazinin plan değişikliği, geçen Şubat'ta mecliste  CHP-İYİ Parti'nin muhalefeti, AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile onaylandı.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Plan, arazinin “Boğaziçi geri görünüm bölgesi” sınırları içinde kalması sebebiyle yasa gereği koruma kuruluna yollandı. İstanbul 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun 29  Temmuz 2022 tarihli kararı ile sit sınırları açısından ve ilgili ilke kararı kapsamında plan değişikliği uygun görüldü. 

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve diğer mevzuata uygunluğunun plan onama mercii tarafından değerlendirilmesine ilişkin oybirliği ile karar alındı. Kurulun kararı da yeniden değerlendirme yapılarak karar alınması amacıyla, plan yeniden İBB Meclisi'ne yollandı ve Aralık ayı oturumlarında oyçokluğu ile kabul edildi. 

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Kapanan hastanenin “riskli yapı” raporu olan binası 2020'de yıkıldı. Arazi şu anda boş fakat alanda villa tipi konutlar, açık konseptli butik AVM, ofis alanları ve özel hastaneden meydana gelen karma yaşam merkezi” projesi çalışmalarına başlandı. Araziye “Lale Kısıklı Konakları” tabelası asıldı. 

Sağlık Bakanlığı maaş promosyonunda şok! Sağlık çalışanlarına maaş promosyonu yattı mı?

Orta gelir konut kredi oranları ne kadar? Orta Gelir Konut Kampanyası başvuruları ne zaman?

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı az önce peş peşe hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanların resmen aklı başından gitti


Geri Dön