22 / 12 / 2024

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kurulması kararı TBMM'de!

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kurulması kararı TBMM'de!

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması ve üniversiteye iki yeni fakülte kurulması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör atamasına ve üniversiteye iki yeni fakülte kurulması kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydoğan, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Aydoğan, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafındaki yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Aydoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''2 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazetedeki atama kararıyla Sayın Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır. Ardından 6 Şubat 2021 Cumartesi günü Resmî Gazetede, 5 Şubat 2021 tarih ve 3519 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla, Boğaziçi Üniversitemizde, biri Hukuk Fakültesi, diğeri İletişim Fakültesi olmak üzere iki yeni Fakültenin kurulduğu yayımlanmıştır. Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu (2809) gereği üniversitelere fakülte açılması için Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ya da Üniversite Senato Kararı sonrasında YÖK'ün onayı gerekmektedir. Ya da doğrudan YÖK Kurul Kararı gerekmektedir. Bu aşamalar için de belli bir süreye ihtiyaç vardır.''

Boğaziçi Üniversitesi ne 2 yeni fakülte kurulması kararı TBMM de!

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın soruları:
1. Sayın Melih Bulu’nun Rektör olarak atanmasından önce, Boğaziçi Üniversitesi Senatosu ya da Üniversite Yönetim Kurulu bu Üniversitede hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi kurulmasına yönelik YÖK'e teklifte bulunulmasına dair bir karar almış mıdır? 

2. YÖK Kurulunun Boğaziçi Üniversitesi'nde hukuk fakültesi ve iletişim kurulmasına yönelik kararı var mıdır? Varsa kararın tarihi nedir? 

3. Söz konusu fakültelere atanacak öğretim üyeleri için Boğaziçi Üniversitesi'nin atama yükseltme esasları gözetilecek midir? Yoksa bu süreç Rektörlük uhdesinde ilerleyip söz konusu atama esasları dikkate alınmayacak mıdır? 

4. Ülkemizdeki hukuk fakültesi sayısının 82 adet olduğu ve bunlardan 29 tanesinin İstanbul'da olduğu bilgisi ile16 Eylül 1863'te kurulmuş olan Boğaziçi Üniversite’sine bugün söz konusu iki fakültenin kurulmasında nasıl bir kamu yararı vardır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön